5.10.2010

Kansainvälinen eläintenpäivä

Se oli eilen. Meillä eläimiä juhlitaan ja palvotaan kyllä joka päivä. Kuten tästäkin kuvasta huomaa:



Pöydälle kiipeäminen on Nessin uusin tapa herättää huomiota. Se kuuluu kylläkin basenjien tapavalikoimaan, mutta meijän Neppu on ruvennut harrastamaan tuota vasta keski-iässä. Joka ilta, ruokailun ja sohvalle asettumisen välissä on olohuoneessa Nessin pieni hepulihetki, jonka aikana pitää kokeilla kaikki mahdollinen pahuus ja lopuksi basenji kampeaa tuolien kautta pöydälle.



Eilen kansainvälisen eläintenpäivän kunniaksi meijän kolmella karvakorvalla oli kaikilla jotain pientä häikkää. Päättivat sitten juhlistaa sitä oikein kunnolla tai kerätä säälipisteitä. Nessillä oli "jotain" vasemmassa silmässä ja se siristeli sitä koko päivän ja erityisesti silloin, kun silmästä puhuttin tai sitä yritettiin katsoa. Meijän illallisen aikana se kerjäsi kuitenkin jotenkin kummasti molemmat silmät auki kuin suuret lautaset. Lilystä tuli myös yhtäkkiä taas "one-eyed" (se tekee tuota aika usein ja ilman näkyvää syytä, mutta epäilen, että se protestoi aina emännän siivoamattomuutta - "one-eyed"-ilmiö osuu aina talon suuren pöly- ja sekasotkuvaiheen kanssa yhteen) ja sekin maukui ja hieroi itseään silmäpuolena joka paikkaan. Maailman tervein kissa, Chokokin päätti kantaa kortensa kekoon ja oksenteli ympäri taloa ihan kunnolla koko päivän. Se oli vain sellasta harmitonta limaa ja nappuloita. Ei edes karvapalloja. Kukaan ei lähtenyt eläinlääkäriin, sillä ilmassa oli todella suuren filmauksen makua. :)



Tässä ei filmata vaan ihan oikeasti ollaan kauhuissaan ja paossa imuria. :)

Illalla filmaus jatkui ruokanirsoilun muodossa. Basenji sai raakoja lampaanlihanpaloja ja verta (!) nappuloittensa joukossa. Normaali koira olisi syönyt lihanpalat alta aikayksikön, mutta Nessi kantoi lihapalan kerrallaan olohuoneen villamatolle (!), hieman nykersi sitä ja jätti lopulta siihen. Ei voi tajuta...Yön aikana kuitenkin oli kuppi tyhjennetty, myös niistä sinne takaisin heivaamistani lihapaloista. Kissamaailman edustajat eivät puolestaan suostuneet syömään Sheban lohipateeta! Yleensä ne saa vain nappuloita, mutta miulla on naapureitten nirsokisujen jäljiltä muutama paketti Shebaa ja kun niistä yhdenkin kulmaa hiukan aukaisee menee Lily ja Choko ihan sekopäiseksi. Eilen ei. Myönnettäköön tosin, että seassa oli murskattu matolääke, mutta ei ne sitä normaalisti ahneuksissaan haista. Menee siis kansainvälisen eläintenpäivän piikkiin tämäkin.

4 kommenttia:

 1. Ihania otuksia! Ja NIIIN ovat kyllä omia persoonia kaikki maailman nelijalkaiset vaikka eläimiä ovatkin... :-) Nauttikaa karvakuonojen seurasta, koska yhteisten päivien määrä ei tiedä, ei. Jos tuli se miun tekstari perille perjantaina (en omasta mielestä saanu välitystietoja) niin tiedätkin että meillä eläinten päivää vietettiin harvennetulla kokoonpanolla. Sniif!
  Kuulumisiin!
  Anu

  VastaaPoista
 2. Meidän porokoira on kanssa välillä käsittämättömän nirso, ja voisi juuri esim. vain kääntää päänsä lihanpaloille... On se jotenkin kummallista, kun koiralle ei kelpaa ruoka :)

  VastaaPoista
 3. hahaa, meillä kanssa pelätään imuria, Nina ei tiedä, pitäisikö sitä purra, että se menisi pois vai painua jonnekin piiloon, kunnes se hiljenee. haukkua ainakin täytyy kauheasti.

  VastaaPoista
 4. Anu, nuo kolme on välillä niin rasittavia, mutta niin rakastettavia myös, että sydän pakahtuu! Oon todella surullinen edelleen Millan ja teijän puolesta. :( Voimia.

  Anonyymi, en miekään ikinä ole nähnyt koiraa, joka ei syö kuppiaan tyhjäksi sekunnissa! Nessillä jää usein ruokaa yli seuraavaan päivään. Tosin jos niitä olisi kaksi niin tilanne olisi varmasti toinen...

  Airelle, heh, varmasti aika vakio...Meillä kissat hivää kuin pieru Saharaan heti kun imuri otetaan esille ja Nessi joko hyökkää sen kimppuun tai kyräilee kunnioittavan välimatkan päässä. Hassuja ne on. :)

  VastaaPoista