1.6.2011

Muutettu on, tyhjällä takilla

Onkohan tällä blogilla enää lukijoita ollenkaan? No, jos joku tätä vielä seuraa, niin kerrottakoon seuraavaa: Talo on viimeisiä hifistelyjä vaille valmis ja olemme nyt asuneet siinä reilun kuukauden.

Rakastan kotiani. Se on aivan ihana, vaikka onkin vielä aika mullin mallin. Miulla on nyt vihdoin hyvä ja turvallinen olo. Olen omassa kodissani, jossa saan itse päättää kaikesta (Kullan kanssa tietty...Tai niin se luulee...) Piha on aidattu, portit lukittu eikä enää yksikään hotellin asiakas tai työntekijä voi tulla miun pihalle haahuilemaan. Ihanaa!

Olo on toisaalta hieman tyhjä. Mitä sitä nyt tekisi? No,töitähän voisi tehdä hotellissa kellon ympäri, mutta se ei todellakaan ole tarkoitukseni. Viime talvi oli todella raskas, sillä Kullan kanssa jouduimme tahtomattamme valvomaan koko rakennusprojektia. Meitä nimittäin - ja anteeksi seuraava ilmaisuni - kustiin silmään. Rakennuksen viimeistelyvaiheessa hotelli oli jo auki ja mie olin aamut töissä ja koko loppupäivän raksalla milloin maalaamassa, milloin viimeistelemässä mitäkin nurkkaa. Olihan se toisaalta ihan meijän oma valinta säästösyistäkin, mutta tehdä nyt jotain tuollaista ilman mitään asiantuntija-apua ja sen maksetun rakennusfirman tukea, niin monta kertaa tuli isiä ikävä ja kaikkia sukuni ihania miehiä!!! Kullan perheen puolelta ei tullut mitään apuja missään vaiheessa saati henkistä tukea.

Psykologisesti tämä muutto on monin tavoin tehnyt hyvää. Aikaisemmin olimme todella riippuvaisia hotellista, sillä entinen talomme oli ns. luontaisetuvuokratalo, josta olimme tavallaan koko ajan kiitollisuudenvelassa. Nyt miun on helpompi kuvitella tulevaisuudessa tekeväni muutakin kuin hotellin eteen raatamista, sillä elämiskuluni maksan itse. Sain suuren osan itsenäisyyttäni takaisin ja se tuntuu pirun hyvälle. Vaikka meijän oma koti onkin hotellin vieressä, niin meillä on nyt ihan oma portti suoraan kadulle eikä kukaan hotellin työntekijä tai asiakas enää tule tietämän meijän tulemisista ja menemisistä kuten aikaisemmin. Yksityisyyskin on nyt turvattu.

Karvajalat ovat onnellisia. Lily, Choko ja Nessi ovat kuin uudestisyntyneitä ja nauttivat valoisasta ja lämpimästä olohuoneesta, jossa on paljon erilaisia paikkoja makoilla aurinkoläikissä. Kaikki kolme jakavat koko talon eikä lapsiportteja ole enää missään. (Vielä...) Nessi ulkoilee monta kertaa päivässä pihalla ja vahtii sitä kuin kunnon vahtikoira. Kissat joutuvat vielä odottamaan ulkoilemista, sillä aita ei ole täysin "chokovarma". Kulta ja mie nautitaan tilasta, kauniista seinistä, puhtaasta ja kuivasta sisäilmasta ja unelmoidaan erilaisista sisustusratkaisuista.

Meijän on nyt hyvä. :)

17 kommenttia:

 1. On on lukijoita edelleen! :)

  Olipas mukava postaus; ihania kuulumisia teillä! <3

  VastaaPoista
 2. Lukija on täälläkin, satunnainen, mutta kovin kiinnostunut.
  Kuulostaa ihanalta. Toivottavasti niille lapsiporteillekin tulee pian (taas) käyttöä :) <3

  Satu

  VastaaPoista
 3. olisi ihanaa nähdä kuvia kodistanne!

  VastaaPoista
 4. Voi onnea uuteen kotiin!!! Siis joko se on valmis?! Miten minusta tuntuu, etta vasta aloitte suunnittelemaan koko rakentamista... (siis mihin tama talvi on mennyt...)

  VastaaPoista
 5. Lukijoita on, myös uusia. Kirjoita ihmeessä vastakin.

  Aurinkoista ja ihanaa kesää teille!

  VastaaPoista
 6. Täälläkin luetaan ihan edelleen!

  VastaaPoista
 7. Jonna Meksikosta1.6.2011 klo 23.11

  Minäkin luen! Sinua ja monta muutakin, tosin en ehdi käymään kurkkimassa samaan tahtiin kuin ennen.

  VastaaPoista
 8. Onnea uuteen kotiin! Olisi ihana nahda muutama kuva, etenkin siita mustasta saunasta (ettekos te sellaista suunnitelleet?).

  VastaaPoista
 9. Minä luen! Paljon terkkuja ja onnea uudelle kodille!

  VastaaPoista
 10. Onnea uuteen kotiin!On varmasti suurenmoista kun on oma tupa ja oma lupa,eikä tarvitse pyöriä enää toisten nurkissa.Rakennusprojekti on aina rasittava ja hienoa kun uskalsitte siihen ryhtyä.Tuo ranskalaisuus taisi tuoda siihen mukaan vähän epämiellyttäviä mausteita...arvelen minä,mutta onneksi olette jo voiton puolella. paskeriville

  VastaaPoista
 11. Ja lisää lukijoita riittää, ihanalta kuulosta kun teillä on vihdoin oma rauha omassa kodissa!

  VastaaPoista
 12. Kyllä luetaan! Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 13. Onnea uuteen omaan kotiin!

  VastaaPoista
 14. Hitto, mie oon laittanu siun plokin suosikkeihin ja ihmetelly, ku sitä ei o jouluhäiden jälkeen päivitetty :D Ja nyt kun etin naamakirjasta siun meiliosotetta kutsuakseni siut miun plokiin, klikkasin ihan huvikseen siun plokiosotetta- ja voilaaaa! Päivityksiä :D

  Voihan hyvin siellä RRRRanskanmaalla! Ja onnea uuteen, ihanaan kotiin!

  VastaaPoista
 15. Onnea uuteen kotiin! Kuulostaa ihanalta.

  Jaana

  VastaaPoista
 16. Kiitos kaikille kommenteista ja onnitteluista! :) Kunhan taloon on saatu hieman järjestystä ja ikkunat viimeinkin pestyä, niin laitan kuvia. :)

  VastaaPoista