5.6.2011

Hauska tutustua, kattoparruasukki!

Voitteko uskoa - ihan uusi talo ja heti on loisia!


kuva täältä

Meijän ihanan 6 metriä korkean olohuoneen kattoparruissa on noita eli jättipuupistiäisiä (Urocerus Gigas)! Lämpimällä säällä ne poraa tuolla hemmetin pitkällä piikillään rei'än parruun ja tulevat sieltä ulos aurinkoon ja lämpöön. Niitä on nyt sitten maannut meijän olohuoneen lattialla 1 - 3 kpl kerrallaan ja yhteensä noin 10 yksilöä ennen kuin aloimme huolestua. Ne eivät onneksi ole vaarallisia eivätkä pistä ihmisiä eivätkä eläimiä. (Huh, sillä tartteeko sanoa, ketkä kolme ovat olleet ihan intona noitten kimpussa?!? Ja mie paniikissa kiljumassa vieressä...)

Kulta lähetti kuvan yhdestä kuolleesta yksilöstä paikalliseen tuholaistorjuntafirmaan ja sieltä saimme nimen noille pelottavan näköisille ötököille. Ranskaksi niitä kutsutaan sirex géant. Aika scifiä! Tuholaistentorjuja ei ehdottanut mitään toimenpiteitä, vaan totesi niiden tulevan aikanaan parruista ulos. Hmmm...Kysymys kuuluukin nyt, että kuinka monta niitä siellä nyt oikein on - kasvamassa toukasta hurjannäköiseksi aikuiseksi sirexiksi?!? Kuulemma parrujen kestävyydestä ei kannata huolehtia - ne kyllä pysyvät katossa vaikka sirexejä olisikin siellä vielä monta kappaletta uinumassa. Hmmm...Toivottavasti ei ole kyse kuuluisasta ranskalaisesta leväperäisyydestä!

7 kommenttia:

 1. Hui! Aikamoisen näköisiä ötököitä, toivottavasti tosiaan parrut ovat kuitenkin kunnossa ötökkävaltauksen jälkeenkin!

  VastaaPoista
 2. uskoisin, että jos tuholaistorjuntafirma ei halua tulla maksusta töihin, ei todellakaan ole vaaraa.
  joku aika sitten olin vuokralaisena huoneistossa, jossa oli kattoparrut ja niistä tippui satapäin jotain pieniä itikoita. omistaja hankki heti paikalle tuholaistorjujan.

  VastaaPoista
 3. Voi ei, toivottavasti làhtevàt matkoihinsa pian!

  VastaaPoista
 4. Satu, kyllä säikähdettiin, kun noita alkoi ilmestyä lattialle! Ja varsinkin kun parruissa alkoi näkymään mustia reikiä...

  Airelle, rakennuttaja onneksi otti tilanteen vakavasti ja tavarantoimittaja on jo käynyt paikan päällä katsastamassa tilanteen. Varmuuden vuoksi parrut käsitellään jollain ekologisella tuholaistentorjunta-aineella.

  Ciacy, näin kauniina ja kuumina päivinä odottelen sirexien putoilua parruista...! :)

  VastaaPoista
 5. AUTS! Ethän ole vielä googlannut kivoja kannustavia keskusteluja tuolla aiheella?
  Tsemppiä ja fb-viitaten, kerro MIULLE!
  AURINKOA!!!
  t:Anu

  VastaaPoista
 6. Komea elukka, mutta vain kuvassa. Kaikki katoista ja seinistä huoneisiin tursuilevat ötökät ovat väärässä paikassa ja vastenmielisiä. Toivottavasti elukkasade loppuu pian eikä niitä löydy sängyistä tai ruokapöydiltä. paskeriville

  VastaaPoista
 7. Yäks! Meillä täällä on jättietanoita, jotka yrittää sisälle ja ällöjä hämähäkkejä. Tapoin tuossa yhden, sen runko oikein rusahti. YÄKS!!!!

  VastaaPoista