11.3.2009

Hani, putkimies kävi!

Meidän kylässä asuu putkimies, jota kutsun tässä nimellä Mr Granluxe. Hän on päivät töissä jossain putkifirmassa ja illat hän tekee pimeitä hommia kaikille kyläläisille. Meijän hotellissa hän tekee töitä ihan virallisesti. Mr Granluxen hyviä puolia ovat mm. se, että hän tulee korjaamaan vuotavan ilmastointilaitteen vaikka keskellä yötä eikä hän vedä lonkkaa edes sunnuntaina. Hän tekee hyvää työtä ja on erittäin halpa verrattuna ns. normaaleihin putkimiehiin.

Mr Granluxessa on yksi erittäin suuri haittapuoli. Vaikka en tunnekaan montaa putkimiestä, niin uskallan väittää, etä Mr Granluxe on maailman likaisin ja kaaosmaisin putkimies. Ranskaksi osuvin sana on bordélique. Hänellä on aina samat vaatteet päällä - eikä siinä mitään, mutta ne vaatteet ovat aina niin likaiset, että häneen ei edes uskalla koskea. Koko mies on yleensä valkean pölyn peitossa enkä vieläkään ole täysin varma, ovatko hänen hiuksensa oikeasti harmaat vai ovatko hiuksetkin aina pölystä valkaistuneet. Olen nimittäin kerran nähnyt hänet normaalisti pukeutuneena omissa hääjuhlissani, mutta ehkä hän tuli sinnekin jostain työmaalta...Hänellä ei ole koskaan työkaluja mukana tai ehkä korkeintaan jakoavain, hän ei koskaan siivoa jälkiään eikä hän ikinä myöskään varo sotkemasta toisten ihmisten koteja.

Mr Granluxe on käynyt meilläkin muutaman kerran ja aina hän on tullut muutaman minuutin varoitusajalla ja tehnyt hyvää työtä. Sotku on vain aina ollut järkyttävä ja aiheuttanut allekirjoittaneessa itkuraivarit.

Uskottu putkimiehemme kävi meillä taas eilen. Hän kävi ensin hakkaamassa vasaralla lämminvesivaraajan lämminvesiputkea, niin että se meni tukkoon. Ilmeisesti hakkaaminen sai kalkin irtoamaan putken seinamistä ja tukkimaan putken lopullisesti. Sen jälkeen hän lähti kotiin ja sanoi tulevansa takaisin illallisen jälkeen. Puoli tuntia myöhemmin satuin kurkistamaan kodinhoitohuoneeseen, jossa tuo murheenkryyni lämminvesivaraaja on, ja näin lattian lainehtivan vettä. Kappas, hakkaaminen oli saanut yhden venttilin vuotamaan. Mr Grandluxe tuli noin vartin päästä, minkä aikana olin saanut kuivattua lattian. Jätin Kullan seuraamaan putkimiehemme toimia. Seuraavan tunnin aikana kuului pauketta, armotonta kiroilua ja näin Kullan kiikuttavan happoa kodinhoitohuoneeseen. Yritin vain katsoa tiukasti telkkaria ja ajatella positiivisesti.

Mr Granluxen lähdettyä vihdoin ja viimein Kulta tulee haudan vakavana olohuoneeseen ja sanoo:"Nyt meillä on taas lämmintä vettä ja sitä tulee jopa jonkinlaisella paineella. Mutta...Kodinhoitohuone on kuin pommin jäljiltä. Halusin tulla varoittamaan." Voi prkl.

Koko talo haisi hapolta ja Kulta oli joutunut avaamaan kaikki ovet ja ikkunat. Kodinhoitohuone oli kuin ankkalampi ilman ankkoja. Vettä oli ainakin sentti lattialla, seinästä seinään ja melkein tunsin, kuinka laattalattian saumat imivat vettä ahnaasti sisäänsä ja home alkoi muodostua rakenteissa. Imurini, kissojen hiekkalaatikot, pyykkikori, pesukone, kaikki mahdollinen törötti siellä veden keskellä. En edes tiennyt mistä aloittaa. Aloitin huutamalla vaikka eihän se mitään auttanut. Huusin, raivosin ja levittelin pyyhkeitä lattialle ja yritin saada lattiaa kuivaksi.

Noin tunnin päästä lattia oli kuiva ja muutkin putkimiehen jättämät sotkut siistitty. Odotan kauhulla seuraavaa kertaa.

9 kommenttia:

 1. Että ihan perusranskistyömeininki :D Siis otan oikeesti osaa raivoosi ja tuolle ukollehan pitää saaha joku tolkku tai vaihtaa toiseen ammattilaiseen. Hei onhan tuo nimikin niin korni, että ei voi olla ihan normijamppa :) Meillä kävi Yves ainakin kolme kertaa korjaamassa vuotavia putkia lämmitysremontin jälkeen, tarjoutui jopa tulemaan jouluaattona, kunhan emme vaan kerro pomolle, että on taas ongelmia asennusten kanssa..

  VastaaPoista
 2. Ugh, tutun kuulloista... sillä on varmaan veli putkimiehenä täällä Pariisissa ?!

  =o)

  VastaaPoista
 3. ihana kirjoitus, vaikkakin aika karskilta tyypiltä tuo mr. grandluxe kuulostaa =D hienosti kuitenkin kuvailtu; sulla on kaunis kerronnan kieli :)

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti tanaan ei tarvita putkimiehia eika muutakaan korjaamista!
  Samoin ajattelin noista vierailuista siihen asti, kunnes loysin sen maailman ehka ainoan siistin remonttimiehen. Tekee hyvaa tyota ja jattaa muistoksi vierailustaan vaan toimivat vehkeet ja puhtaat paikat.
  Kiitos etta sait miettimaan asiaa.

  VastaaPoista
 5. Ei voi sanoa kuin "auts". Vaikea päättää kumpi on painavampi vaakakupissa: homman toimivuus vai kaaos.

  Asiasta kuudenteentoista, milloinkas otat yhden viikonlopun vapaaksi, ja suuntaat tänne Pohjoiseen? Vielä olisi järjestämättä se piletysilta Strasbourgissa Sannan ja mun seurassa.... ;-)

  VastaaPoista
 6. Hurjasti terkkuja aurinkoisesta Joensuusta! :)

  VastaaPoista
 7. Hei,
  teidän hotellin tietoja kaipailisin. Onko sinulla sähköpostiosoitetta, johon laittaa postia.

  Eila
  Lontoosta

  VastaaPoista
 8. Terkku Pariisista! Toivottavasti tyokausi on alkanut hyvin kayntiin.

  VastaaPoista
 9. Manana - Kaverin oikea nimi on oikeasti lähes yhtä koominen. :) Kiitos sympatiasta!

  Maurelita - Kaikki maailman putkimiehet tuntuu olevan samaa sukua. ;)

  Tarja - Tänks! Mr. Granluxe on todella karski ja härski ja meijän elukat luikkii pakoon jo kun äijä on vasta ovella! :)

  Elena - Mitä sitä nainen muuta voi toivoa kuin toimivat vehkeet ja puhtaat paikat... =D Ei vaan oot oikeesti onnen tyttö, jos oot tollasen helmen löytäny! Hauska tutustua muuten! :)

  Stazzy - Niin, en tiiä oikein itekään kumpi on tärkeempi. Ilmeisesti kummankin saaminen samaan pakettiin on lähes mahdotonta.

  Tekis niin kovasti mieli tulla sinne, mut saan taas odottaa seuraavaa lomaa 8 kk... :( Mutta tulkaa työ tänne!

  Partyflickan - Kiitos, voin vain kuvitella millaista siellä nyt on. :)

  Eila - Laita miulle s-postia privaatisti: provencenauringonalla@gmail.com niin lähetän siulle hotellin yht.tiedot.

  Susu - Kiitos ja terkkuja takaisin! :)

  VastaaPoista