1.11.2008

Pili pili POM!

Tänään...sataa. Eilen...satoi. Viime päivinä...on satanut. Huomenna...tulee satamaan.

Ei, tämä ei ole postaus suomen kielen verbien tempuksista. Tämä on vain postaus, jossa valitetaan tällä hetkellä Etelä-Ranskassa vallitsevasta säästä. Kuulostaa tylsältä, tiedän, ja sitä se onkin - sade siis.

Enpä olisi uskonut, että joskus tulen yhtä hankalaksi sään suhteen. Kai ne muutamat täällä vietetyt vuodet ovat tehneet tehtävänsä ja miusta on tullut eteläranskalainen, joka valittaa het', kun ei aurinko paista ja ole vähintään 20 astetta lämmintä. Tai sitten se on se ikä ja iän tuoma mukavuudenhaluisuus: en voisi enää nimittäin kuvitellakaan hyppääväni pyörän selkään esterinpersesateessa. Hävettää myöntää, mutta on se mukava, kun on auto ja voi sen lämpimässä ja kuivassa sisätilassa matkata. Tosin siihenkin liittyy pieniä haittapuolia ja suoranaisia vaaroja kuten on jo tullut todistettua. Siispä yleensä sadesäällä pysyttelen sisätiloissa ja katselen telkkaria tai vain makkoilen kuten mukavuudenhaluinen basenjikin tekee. :)

Mitä tästä voimme päätellä? Seuraavien parin vuorokauden aikana tiedossa siis paljon telkkarin katselua ja makkoilua. :) Ehkä jotain pientä kotityöntekoa, mutta tuskin. Jos tulette kylään niin ilmoittakaa ainakin vuorokautta aikaisemmin. Blondi pitää sadetta.

6 kommenttia:

 1. Meillä ihan sama tirsuutus menossa jo kuinka monetta päivää. Kyllä kai se tästä :) Teillä vissiin kuitenkin enemmän ku 10 astetta?

  VastaaPoista
 2. Meillä on onneksi sadekausi ohitse, tänä vuonna satoikin huimasti muita vuosia enemmän. En minäkään enään sateessa pahemmin viitsi kastua jos ei ole pakko. Jään myös mieluummin sohvalle. Leppoisaa oloa!

  VastaaPoista
 3. Tunnetko TV kaistaa? Silla saa sadepaivat kirkkaimmiksi :)

  Paljon terkkuja!

  ps. Mielestani jos hintakoodi kenttaa laittaa rekisteroityessaan 'e13' saa kkden paivat katsella ilimaseks. ;) Niin mina ainaski talla hetkella. Eka oli ne kaksi viikkoa kokeilu aikaa, sitten pidensin tuolla katseluaikaa. Maurelitan blogin kommenttiloodassa joku nain neuvoi. Ettas nain. ;)

  VastaaPoista
 4. Hiljainen blogisi seuraaja tervehtii sinua hauskalla haastella. Olehyvä! käy kurkkaamassa....

  VastaaPoista
 5. Juu, sisällähän meilläkin, jos hermot kestää - lauantaina ei kestänyt, mentiin kaatosateessa puistoon. Tänään Pariisissa oikein kesäiset kelit, mut puistoon ei voi työpäivänä mennä...

  VastaaPoista
 6. Manana - Todellakin, meillä päin on yleensä aika lämmin, joten pelkkä sade ei sinällään haittaa. Lämpimiä terkkuja sinne!

  Jonna - Aika helposti sitä unohtaa suomalaiset sääolosuhteet ja niissä elämisen. Haliterkkuja!

  Emma - Kiitti vinkistä, tuota kuukauden tarjousta en vielä tiennyt. Rekisteröidyin käyttäjäksi, mutta tuppukylän nettiyhteydet on niin hitaita, että on pakko ladata ohjelmat ekana. Se vie aika paljon aikaa, joten miulla meni hermot koko juttuun. Harmi, sillä olisin halunnut alkaa seurata Kotikatua...Haliterkkuja!

  Miitulainen - Kiitos! Vastaan, kunhan asetun aloilleni. Terkkuja!

  Sari - Siulla on varmasti kiireiset ajat siellä nyt. Tsemppiä ja terkkuja!

  VastaaPoista