1.5.2013

Jotain vapusta

Tälle ulkosuomalaiselle vappu on muodostunut erittäin tärkeäksi juhlaksi. Siitä on nyt 7 vuotta kun päätin, että en enää itke Suomi-ikävääni vappuna vaan järjestän vapun itse. Tietenkään mikään ei korvaa tietoa siitä, miten ihanaa on istua jossain kauniissa suomalaisessa puistossa koleassa auringonpaisteessa koko päivä piknikillä ja nauttia ystävien seurasta, mutta siellä ne Suomen puistot ovat ja pysyvät! Miun vappujuhlat on aina pidetty meijän terassilla, yömyöhään, oli kylmä tai ei. Yleensä on ollut kylmä, mutta ystävät tietävät, että villasukkia ja -paitoja saa lainaan. :)

Eilen satoi ja kunnolla. Ensimmäistä kertaa. Mutta ei se haitannut. Valmistin perinteisiä vappuantimia koko päivän ja siivosin. Illalla ystävät tulivat ja aamutunneillehan siinä meni! :) Hauskaa oli kuten aina, nauru raikui taas niin, että basenji ja kissat hakeutuivat yläkertaan rauhallisempiin paikkoihin.

Välillä on hyvä otta kunnon irtiotto arjesta ja ajatella muutakin kuin vain työ- ja raha-asioita ja puhua ihan hölmöjä ja saada kunnon naurukohtaus. Ystävät ovat elämän suola!

Iloista vappua! :)

9 kommenttia:

 1. Loistavaa ja niin totta. Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vappupäivä meni lähinnä päiväunilla toipuessa yövalvomisesta...

   Poista
 2. Iloista vappua sinne! :D

  VastaaPoista
 3. Eikä tarvii olla ees Ranskassa että ikävöi "Suomen" eli miun tapauksessa Joensuun vappua! Siellä on asiallinen meininki (ainakin oli silloin Vanhoina Hyvinä Aikoina) vappupäivänä torilla, kaikki sulassa sovussa kuin sillit purkissa. En viitsi nyt kehua Kotkan vappua enempää ettei kukaan vaan pahastu. :-) T:Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joensuun vappu se paras vappu on! :) Hali!

   Poista
 4. Iloista vappua myös! Itselleni vappu ei ole koskaan ollut niin iso juttu että olisin sitä kaivannut, mutta onhan tämä Norjan vapaapäivä kuitenkin mukava, vaikka päivää ei täällä erikoisemmin juhlitakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranskassakin se on vapaapäivä ( toisilla on, toisilla ei...;)) ja eiliseksi sattui lopulta todella hyvä sääkin. Kävin Nessin kanssa pitkäksi venyneiden päikkäreitten jälkeen lenkillä ja kyläläisten olivat sytyttäneet grillit. Kiva päivä oli.

   Poista
 5. Mukavalle kuulostaa sun järjestämät suomalaiset vappujuhlat perinteisillä herkuilla! Itse en jaksanut tänä vuonna oikeen Vappua kotiin järjestää, mutta onneks mun suomalainen ystävä oli jaksanut touhuta ja pyysi mut vappupäivänä simalle ja munkille! Menin sitten sinne yo-lakki tiukasti päässä... Niin luksusta, että on Ranskassakin suomalainen ystävä/ystäviä, jotka ymmärtävät Vapun päälle! Hih :)

  VastaaPoista