23.4.2012

Muuttuukohan mikään

Eilen äänestettiin Ranskaan uutta presidenttiä. Ensimmäinen kierros. Kansa saa valita presidenttinsä kahden viikon päästä. Vaihtoehtoina ovat sosialistisen puolueen François Hollande ja hallitseva oikeistolaispressa Nicolas Sarkozy.

Enpä tiedä, kumman valitsisin. Saamattomuuttani kansalaisuusasiani on samassa tilanteessa kuin aiemminkin eli mietintätasolla. Pidän siis suuni kiinni ja otan sen mikä annetaan.

Ranskalaiset ovat kuitenkin pettyneitä ja vihaisia. Muutosta toivotaan. Moni omassakin lähipiirissäni äänesti Le Peniä. Siis Marinea, tytärtä, ei Jean-Marieta, isää. Luin hänen kampanjalehtisensä. Se oli ainut, jonka posti toi. Yllätyin. Ei rasismia tai muuta vihamielisyyttä. Välillä on hyvä tutkia eikä vain hutkia.

3 kommenttia:

 1. Muuttuu, jos monsieur Hollandesta tulee presidentti.

  VastaaPoista
 2. Päivää Anonyymi!:) Varmasti joku muuttuu, jos presidentti vaihtuu. Onko muutos sitten parempaan vai huonompaan päin, se jää nähtäväksi. Joka tapauksessa, toivon noista kahdesta sen pienemmän pahan voittavan eli Hollanden. Adieu Sarko!

  VastaaPoista
 3. Hei Pupuce!
  Löysin siut kun googlasin sanoilla "ranskalainen vappu kielo" ;) Mainiota! Siis tarkemmin, siun entisen blogin ja sieltä tänne. Tutkimattomat ovat googlen tiet :D Viime vappuna Nizzassa hilpanneena, kielojen mysteeri jäi askaruttamaan ja nytpähän tuli sekin selväks. Hauskaa kevättä!

  VastaaPoista