2.12.2009

Ranskan televisio opettaaYlläoleva mainos on pyörinyt jo vähän aikaa ranskalaisilla televisiokanavilla. Kieltä ei tarvitse sen enempää ymmärtää - se on yksinkertaisesti kampanjamainos maitotuotteiden puolesta ("3 maitotuotetta päivässä") ja mitä ilmeisemmin suunnattu lapsille. Nähtyäni sen ensimmäisen kerran se huvitti minua, mutta toisella kertaa tajusin, mikä siinä samalla minua niin kovasti häiritsi.

Mitä ajatuksia tuo mainos siussa herättää?

6 kommenttia:

 1. Tämä oli hauska! ja todella tuore tapaus, ei näitä ainakaan vielä kaksi viikkoa sitten näkynyt. Enemmän tykkään tästä kuin niistä iänikuisista "ne mangez pas trop gras, trop salé, trop sucré" tai "pour votre santé, mangez au moins 5 fruits et légumes par jour" -mainoksista.

  Lähinnä tässä kiusaa se, miksi (olkoonkin että ilkeää) sutta täytyy potkia ja hakata. Miksei edes lapsille suunnattuja mainoksia voida tehdä ilman väkivaltaa? Varmasti voisi muullakin tavalla tuoda esiin sen, että maitotuotteet vahvistavat luita ja tekevät kaikenlaista muutakin hyvää organismille. Tällaisenaan mainos antaa käsityksen, että maitotuotteita nauttimalla saa ihmeellisiä supervoimia ja muuttuu yli-ihmiseksi, joka voi noin vain hyökätä kenen tahansa kimppuun. Idea on hyvä, mutta toteutusta olisi kannattanut harkita vielä vähän enemmän.

  VastaaPoista
 2. Väkivaltainen video! Susi saa turpaansa, ei ehkä kaikkein onnistunein ongelmanratkaisumalli lapsille tai kenellekään...

  VastaaPoista
 3. Mulla tuli mieleen heti joskus muinoin (Suomen??) televisiossa pyörinyt mainos, jossa tupakanhimoiset ihmist pätkivät kävelevää tupakkaa ja pureskelivat sitten nikotiinipurkkaa.

  Häiritsi myös se, että tuossa oltiin ninjamaisia, potkittiin ja mäiskittiin ja sitten ninjaloikilla pois.. Kai vois mainostaa ystävällisemmälläkin tapaa lapsille.

  VastaaPoista
 4. Minua häiritsivät nuo luurangot!!!!

  Enkeli lentää liihottaa... blogiini toivottamaan sinulle lämmintä joulua, käyhän kurkkaamassa!

  VastaaPoista
 5. Fifi, Sarami ja JaaPa - Saman huomion teitte siis tekin. Väkivalta on niin selvää tuossa ja lisäksi miusta tuosta voi löytää muitakin merkityksia esim. eläintä saa lyödä, sutta saa lyödä (Ranskassa on säännöllisin väliajoin keskustelua susista, jotka syövät lampaita ja vuohia. Susikeskustelu on erittäin arka aihe ja herättää hyvin paljon tunteita. Mainoksessa on otettu miusta selvästi kantaa sen puolesta, että _susi_ on paha.)

  Tuikku - Kieltämättä erikoista tuokin, että luurangot on valittu esittämään lapsia tässä mainoksessa. Luurangoistahan tulee mieleen aina kuolema, joten miusta tuosta voi tulla ihan päinvastainen mielleyhtymä kuin mitä on haettu (kalsium -> kuolema....).

  VastaaPoista
 6. Mun 10-vuotiaani vihaa tätä mainosta.
  Ei osaa perustella mutta vihaa.
  8-vuotiaan mielestä sen sijaan on tosi cool....

  VastaaPoista