13.10.2008

Liikenneturvallisuuden minimointia ranskalaisittain

Erityisesti sadesäällä autoilu tässä maassa on ihan hullun hommaa. Viime viikolla jouduin jälleen käymään laboratoriossa ja ajanvaraukseni sattui päivälle, jolloin sataa tihuutti koko päivän. (Mielestäni) normaalilogiikalla varustettuna plus suomalaisella tottumuksella laitoin tietysti ajovalot päälle. Liikenneturvallisuus ennen kaikkea! Arvatkaapa vain, kuinka moni suomalainen tai normaalilogiikkainen tuli vastaan? Needless to say...No, oli siellä muutama, joilla oli seisontavalot päällä, mutta sehän on nyt on sama kuin pieru Saharassa tai jotain sinnepäin.

Eipä siinä mitään, sadepäivinä pitää vain katsoa kaksi tai kolme kertaa tai viisikin ennen kuin kääntyy tai tekee jonkun muun liikkeen, sillä on hyvin vaikea erottaa sateisessa maisemassa valottomia harmaita, valkoisia ja mustia autoja, joita enemmistö ranskalaisista autoista on.

Pääsin hengissä lähikylän labraan. Sieltä miun piti mennä toimittamaan muutamia asioita kylän keskustaan, joka on luonnollisesti täynnä stop-merkkejä jne. Siinä sitten paluumatkalle lähtiessä, yhden stop-merkin takana töröttämässä mietin seuraavaa:

Miten kääntyä turvallisesti stop-merkin takaa vasemmalle kaksisuuntaiselle pääväylälle, kun näkyvyyden estää molempiin suuntiin jalkakäytävälle parkkeeratut autot?

Mie venasin vähän aikaa ja kääntelin päätä, ei tullut autoja, käännyin, ei kuulunut kräsh, selvisin hengissä.

13 kommenttia:

 1. Ensiksi: aivan ihana tuo uusi kuva :)

  Kuulostaapa melkoisen hullulta tuo liikenteen meininki. Käytetäänkö muuten siellä talvirenkaita/nastarenkaita autoissa, vai ajellaanko samoilla läpi vuoden?

  VastaaPoista
 2. Ajovalot olisivat kyllä liikenneturvallisuuden kannalta huomattavasti tehokkaammat kuin ajankohtainen turvaliivi + varoituskolmio -yhdistelmä. Karl Lagerfeld jo mainosti heijastinliivejä, kukahan tunnettu kasvo saataisiin ajovalokampanjan mannekiiniksi?

  VastaaPoista
 3. Mä oon jo ties kuinka kauan aikaa ihmetellyt täkäläisiÄ ajonopeuksia. Jumalavita, keskellä kauppakeskusaluetta on SEITSEMÄNKYMPIN rajoitus! Ei sillä, että siinä semmoista pääsisi ajamaan, liikenneympyröiden välissä, mutta silti...

  VastaaPoista
 4. Helpotuksen huokasu....

  Mina kun luulin, etta olin ainut saman asian kanssa pakerteleva...

  Ja nostan kaden ylos - olen ollut pienoisessa kolarissa juuri samaisen asian takia. Oli kyseessa vain liikenneympyra, minulla valot, toisella ei ja aijalla asfaltin varinen auto. Tietyst oli mun syy kun olisi pitanyt 'vaistaa', antaa tieta. Siinas annat kun ei se ollut sekunti sitten siina, enka sita paitsi nahnyt kuin vasta kun se oli kyljessa kii.

  Valoitta sateella liikenneympyraan ja syy oli tietysti mun: olisi pitanyt nainen pysya kotona, eihan raskaana saa ajaa! Sehan on tietysti vaarallisempaa kuin valoton aalio!

  Onneksi ei kayny hullummin masulle, olisin saanut aijan mielesta olla kotona vaaka asennossa soffalla enka ratin takana.... Macho!...
  Grrr...

  Eli ma ymmarran vallan mista kiikastaa. ;)

  VastaaPoista
 5. Tiedätkö- nämä postauksesi ovat suoraan kuin jostain kirjasta! Niin mukavaa luettavaa ne ovat.

  VastaaPoista
 6. Hei! Hieno uusi blogi!! :) Terkkuja!

  VastaaPoista
 7. Bonjour! Löysin blogisi blogilistalta, kun etsin "kohtalon"tovereita jotka ovat päätyneet ranskaan :) olen itse lähdössä provenceen helmikuussa, nyt 2 vuotta edes takas risteillen menty tätä kahden maan väliä. Voinko linkata blogisi omaani?

  terveisin Sini

  VastaaPoista
 8. Hyvä, että selvisit liikenteestä hengissä, joten jatkossakin tulen lueskelemaan! Tein come backin blogimaailmaan parin vuoden jälkeen, ehkä muistat, ehkä et :) Fiilistelen omia aikojani siellä hieman pohjoisemmassa :) Tsemppiä, vaikka tuo ajovalojen käyttäminen ei taida siellä mennäkään ihan heti perille!

  VastaaPoista
 9. Onneksi sinulla on takana kotimainen ja kotikutoinen autokoulu! Mutta maassa maan tavalla ja sehän ei aina ole helppoa!
  Menestystä autoiluun edelleen....matami

  VastaaPoista
 10. Hei pitkästä aikaa, ja onnittelut uudesta blogipaikasta ja -ilmeestä :)

  Haastoin sinut heti näin uuden kauden alkajaisiksi, käy kurkkaamassa!

  VastaaPoista
 11. Hanna - Kiitos! Kuva on meijän kylästä, parin vuoden takaa. Nykyisin aprikoosipuut ovat valitettavasti katoava luonnonvara.:(

  Täällä ajellaan yksillä ja samoilla renkailla kesät talvet. Alpeilla pitää laittaa ketjut lumitilanteesta riippuen, mutta sekään ei ole pakollista. Me ollaan hankittu kitkat eteen talven ajaksi, kun käydään kylmillä ja lumisilla seuduilla. Ei tartte enää pelätä.

  Fifi - Sanos muuta! Ranskikset tuntuu aina vouhkaavan vähän asian vierestä...Pari vuotta sitten yritettiin kampanjoida ajovalojen jatkuvan käytön puolesta, mutta se ei ottanut tuulta. Meijänkin kaverit valitti, että valot kuluttaa bensaa ja että kyseinen kampanja oli valtion tapaa saada bensan kulutus kasvuun...Hohhoijaa.

  Stazzy - Nopeusrajoituksien järkeä miekin ihmettelen. Esim. meijän kylästä lähtevillä serpentiiniteillä saa ajaa 70 km/h. Itse ajan jo aika reippaasti ja ronskisti, mutta jos painaisin 70:ä noilla teillä, olisin hyvin äkkiä ojassa.

  Emma - Joskus on todellakin parempi jäädä kotiin. Ite vältän lauantaita muutamien läheltä piti -tilanteiden takia enkä mene silloin toimittamaan yhtään mitään asiaa. Onneksi siulle ei käynyt mitenkään! :)

  Nia - Kiitos! :) Oon otettu.

  Tiitu - Kiitos, niin siullakin. :) Terkkuja takasin!

  Sini - Tottakai voit linkittää. :) Minnepäin olet muuttamassa?

  Tuijander - Kiva, kun oot takaisin Blogistaniassa! Kävinkin jo kommentoimassa ihanaan uuteen blogiisi. Terkkuja! :)

  Äiti - Kotikutoinen autokoulu on ihan yhtä hyvä ellei parempi kuin tavallinen! :) Pusuja!

  Monsteri - Heipähei ja kiitos! Vastaan haasteeseen heti kun ehdin. Pitää vähän miettiä - outouksia on nimittäin liikaa. *hih*

  VastaaPoista
 12. Huh meni ihan kylmät väreet selässä, kun tästä postauksestasi muistui mieleen oma reissu Ranskassa. Olin raskaana, miehellä ei ollut korttia ja omakin kortti muutaman vuoden takaa. Pidin ajovaloja aina ajaessa päällä, satoi tai paistoi.
  Nopeusrajoitukset olivat hurjia ja sen päälle paikalliset ajoivat usein vielä ylinopeutta. Annoin suosiolla tietä (josta sai usein kiitokseksi hätävilkkujen väläytyksen).
  Mua myös raivostutti liikenneympyrät joista oli vaikea suunnistaa oikeaan suuntaan, kyltit oli nimittäin niissä ympyröissä, ei hyvissä ajoin ennen ympyrää. Siinä sitte ajeltiin toisinaan jokunen ylimääräinen kierros ympyrässä. Ihme, että selvittiin ilman kolhuja! (Ja kuitenkin sinne pitäis päästä takaisin ajelemaan, hahhah)

  VastaaPoista
 13. Iisa - Kylttien asettelu täällä on henkimaailman hommaa. Ei tajua. Mutta jos tuut tänne taas ajelemaan, niin suosittelen navigaattorilla varustautumista. Ei tartte kylttejä katella, kun kuuntelee vaan mihin suuntaan navigaattori neuvoo ajelemaan. Niin mie teen ja oon uskaltautunu ajamaan ihan ihmepaikkoihin. Terkkuja! :)

  VastaaPoista