1.10.2008

"Je suis mala-de..."

En olisi halunnut tässä uuden uutukaisessa blogissa jatkaa sairauskertomuksia, mutta minkäs teet, kun ei miun elämässä näköjään muuta tapahdu tällä hetkellä.

Eilen illalla alkoi kutittamaan joka puolelta. Ajattelin sen johtuvan kuivasta ihostani, joka näin syksyn tullen aina kuivuu vielä enemmän ja vaatii uskomattomia määriä rasvaa. Nukkumaan mennessä olo oli jo tukala. Tutkailin kutiavia kohtia ja nepä olivat punaisten pilkkujen ja laikkujen peitossa. Käsivarret, jalat, selkä, lantio, rintakehä. Vitsailtiin ennen nukahtamista Kullan kanssa, että miulla on varmaankin syyhy, jonka yksi meijän sesonkityöläinen sai loppukesästä. Luulin oloni olevan aamulla parempi, mutta toisin kävi.

Herätessäni iho oli kuin tulessa ja koko vartalo yltä päaltä punaisten laikkujan peitossa. Naama oli kuitenkin kalpean valkoinen, joten nou hätä, töihin ilkesin lähteä. Olo oli muuten hyvä ja siksi ajattelin odottaa omalääkärini jälleennäkemistä iltapäivään. Sivelin kutiaviin kyynärtaipeisiin Biafine-nimistä ihosalvaa ja naureskelin puolalaiselle työntekijällemme kuinka olen täysin kierrätyskamaa, kunnes...Kurkkua alkoi kiristää ja tunsin suuren palan muodostuvan nieluun. Paniikki ja hyperventilaatiot eivät olleet kaukana. Appiukko soitti omalääkärin paikalle (siinä odotellessa olisin ehtinyt kyllä tukehtua kuoliaaksi, mutta onneksi näin ei käynyt), joka omaan varsin vakuuttavaan tyyliinsä mumisi tennareihinsa, kuinka se on "joku allerginen reaktio" ja häviää 48 tunnin aikana. Sain reseptin - jotain tabuja ja antiseptista saippuaa - ja 32 euroa kolahti taas lääkärin laukun pohjalle. Merci beaucoup.

Toisaalta kyllä on todella loistava asia, että omassa kylässä on lääkäri, jonka voi soittaa kotikäynnille melkein mihin vuorokauden aikaan tahansa. Ei tarvitse jonottaa missään terveyskeskuksissa tai odottaa viikkoja päästäkseen lääkärin vastaanotolle. Ironinen sävyni vain johtuu siitä, että omalääkärimme on vain vähän erikoinen tapaus, joka ei aina vakuuta diagnooseillaan.

Tällainen tapaus tällä kertaa. Seuraavaa odotellessa.

9 kommenttia:

 1. Toivottavasti diagnoosi osui tällä kertaa tohtorilla oikeaan ja olosi helpottaa. Ei kuulosta kivalta ollenkaan tuollainen! Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 2. Tsempit tabsujen ottoon ja antiseptista saippuan latkimista varten! Huoh, muistatko mita tuli syotya tai laitoitko paalle uusia, pesemattomia vaatteita? Siitako olisi tullut reaktio.

  Kauhistus, onneksi ei tullut vitsi toteen. Syyhy meinaan. Jaiks. ;)

  Miten jotenkin tuntuu, etta kylalekuristanne saisi hyvaa postaus aihetta? ;)

  VastaaPoista
 3. Tämähän on lupaava alku ... toivottavasti henki kulkee taas. Seuraillaan tilannetta, sun juttuja on kiva lukea.

  VastaaPoista
 4. Hyvä että apua oli saatavilla nopeaan. Mä ajattelin tuossa lukiessa, että olet saanut jonkun rokon. Mikäs allergian aiheutti?

  VastaaPoista
 5. Anne - Taisi olla oikea diagnoosi. Nappailin tabut ja nukuin ja nyt on laikut ja pilkut kadonneet. :) Kun tietäis vain, mikä sen aiheutti...

  Emma - Mie luulen, että reaktion aiheutti yksi yrttitee, jota join ruoan jälkeen...No, se lähti jo roskiin. Syyhy oli tosissaan vitsi, mutta se meijän työntekijän juttu oli liian pelotavan todellinen. Ja kylälekurista varmasti kuullaan lisää, ainakin jos tätä menoa jatkuu. :)

  Sari - Henki kulkee taas, onneksi. Mie yritän keksiä joitain muita aiheita vaihteeksi. :)

  Finkinja - Miekin muistelin aamulla kaikki sairastamani lastentaudit ja jouduin soittamaan äidille, kun en ollut ihan varma. Onneksi äidin muisti on pettämätön ja kuulemma olen kaikki rokot jo sairastanut. Allergian aiheuttaja ei tullut selväksi, mutta jos tällainen toistuu, pitää mennä testeihin.

  VastaaPoista
 6. Hui! Onneks meni ohitse...

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti olo helpottaa!

  VastaaPoista
 8. tuon perusteella et mitä ilmeisimmin vähästä panikoi :) sillä tiedän tapauksia, jotka olisivat töihin menon sijasta kahlanneet jo läpi kaikki mahdolliset kotilääkäri-opukset ja ilmoittautuneet sairaalaan.. vai oliko tämä esimerkki kuuluisasta suomalaisesta sisusta? ;) toivottavasti nuo krempat ja mysteeriset rokot/allergiat nyt kuitenkin hellittävät!

  VastaaPoista
 9. Rina - Itse asiassa se meni ohitse iltapäivän ajaksi ja tuli sitten illalla takaisin. Nyt oon kolmatta päivää tarkkaillut ihollani leviäviä laikkuja, mutta tänään pääsen onneksi allergialääkärin vastaanotolle. Alkaa olla hieman huolestunut olo...

  Partyflickan - Kiitos! :) Toivon, että syy selviäisi.

  Juanita - Panikointi ei terveyden suhteen kuulu tapoihini, muissa asioissa saatan panikoida hyvinkin helposti. Ja töihin on pakko tulla, koska minuu ei niin vaan korvata. Eikä miulla oo yleensä tapana olla töistä pois jonkun pikkuvaivan takia. :)

  Eiköhän tää tästä. Hengissä oon ainakin.

  VastaaPoista