21.12.2010

Onnen kyyneleet pakkasessa jäätyy

Sain juuri naapurin tädiltä uunituoreita karjalanpiirakoita. Ihan lämpimiä siis vielä. Tulipa hyvä mieli!

Tämänvuotinenn Suomen vierailu on ollut taas oikea tunteiden tsunami. Vain muutama päivä saapumisemme jälkeen rakas veljeni meni naimisiin pitkäaikaisen tyttöystävänsä kanssa. Häät olivat erilaiset - merirosvohäät - ja kaiken lisäksi vihkiminen tapahtui Joensuun kauniissa ortodoksikirkossa. Heti alusta alkaen hääpäivä lähti todella tunnelmallisesti käyntiin.Oli ihana tavata pitkästä aikaa sukulaisia. Samoin juhliminen kunnon suomalaiseen tyyliin tuntui taas pitkästä aikaa mukavalle. Tosin tällä kertaa nakit silmillä oli Kulta enkä mie! :) Kulta tutustui lankonsa kavereihin ja myös suomalaiseen häätraditioon nimeltä "tiukkaa viinaa parkkipaikalla".

Pohjois-Karjalassa on ollut koko meijän täällä oloajan (1,5 viikkoa) kova pakkanen. Ulkona ei paljon tee mieli olla - sen verran eteläranskalainen miusta on tullu. Olen mie kuitenkin pari kertaa käynyt sauvakävelyllä ja pakkasesta huolimatta en ole katunut. Pakkashuurteinen luonto on niin kaunis!

6 kommenttia:

 1. pakkasessa vaikea lähteä ulos? tu m'étonnes, Jenni! vaan ortodoksihäät olivat varmaan ihanat kokea ja sukulaisia ja ystäviä aina ihana nähdä. profitez!

  voi kun olisi ihana päästä Suomeen jouluksi (liput siis on, vaan onko lentoa, tuntemallamme maannaisella on vaikeuksia päästä pois Marseillesta)...

  VastaaPoista
 2. Olen tässä joulun lähestyessä miettinyt, millaista olisi tulla ulkomailta viettämään joulua Suomeen... Tässä maassa tuntuu hyvältä olla vieraana, mutta että täällä sitten asuu ja elää... Ihanaa joulua ja yhdessäoloa sulle rakkaimpien kanssa!
  -Katja (Turkusesta)

  VastaaPoista
 3. Hei, eikö olekin ihana päästä Suomeen välillä jouluksi. me olimme pari vuotta (6 vuotta sitten) Lapissa, Sallassa joulun.
  35 astetta pakkasta, valtavasti lunta ja RAUHAA. Se oli aivan uskomaton tunnelma. Nyt on meillä Saksassakin valtavasti lunta ja viime öinen koko kuu (?) oli uskomaton näky parvekkeelta.Kuka muuten toimitti vihkimisen? Olen itse asunut Nurmeksessa ja ollut paljon Joensuussa ja siellä asuu yhä sukulaisia ja olen itse ortodoksi, siksi kiinnostaa. oikein paljon onnea nuorelle parille. ja hyvää joulua sinulle.

  VastaaPoista
 4. Airelle, tänä vuonna arvostamme suuresti täällä viettämäämme aikaa. Sen verran vaikeaa on muilla tuo matkanteko tänä jouluna. Saa nähdä päästäänkö pois tapanina ja Dubaihin...Pidetään peukkuja, että siulla ei ole mitään ongelmia! :)

  Katja, kiitos! Samoin sinulle, ihanaa joulua! Voin kertoa, että ulkosuomalainen on todella etuoikeutettu, kun voi vain tulla ihaninpana vuodenaikana kotimaahansa ja vain nauttia ja sitten taas palata sinne ulkomaille! Myö saadaan aina Suomesta ne parhaimmat palat. :)

  Tintti, veljeni ja kälyni vihki Vesa Koskela, joka vaikutti todella hauskalta mieheltä! Hyvää ja rauhallista joulua siullekin sinne Saksaan!

  VastaaPoista
 5. On ihanaa, etta paaset takaisin tasaisin valiajoin ja etta tunnut sujahtavan Suomeen helpolla.

  Minun jouluni kului Alpeilla.

  VastaaPoista
 6. Juuri puhelin lapsille, etta kylla me viela joku joulu mennaan Suomeen. Voin jo kuvitella jarkytkyksen ja kauhistuksen ruokapoydassa! Joulusaunasta puhumattakaan. Ja paukkupakkasista.

  Kiitos tuosta haakuvasta. Komea pari.

  VastaaPoista