6.11.2010

Aika kultaa muistot

Milanon ihana tyttö Karkki haastoi miut kertomaan lapsuusmuistoja.

1.Mitä vastasit pienenä kysymykseen "Mikä sinusta tulee isona"?

Olen tätä kovasti yrittänyt muistella viime aikoina enkä rehellisesti sanottuna muista. Yksi vaihtoehto, johon olen loogisen päättelyn avulla päätynyt, on eläinlääkäri. Olisikohan tässä yksi syy, miksi elämäni on ollut päämäärätontä haahuilua lukion jälkeen? En vieläkään tiedä, mikä miusta tulee isona, mutta toivottavasti ainakin parempi ja kypsempi ihminen. :)

2. Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareitasi?

Ensimmäiset telkkarinkatselumuistikuvat liittyvät Pätkikseen. Siihen liittyy myös sellainen hauska muisto, että miun iskä kävi usein ostamassa miulle kioskilta Pätkiksen Pätkiksen katsomista varten. :) Pikkuveljen ja serkkujen kanssa seurattiin silmä kovana kaikki piirretyt sarjat esim. TaoTao, Maija Mehiläinen ja Peukaloisen reteket. Kaikista paras oli kuitenkin Jaki ja Nuka, joka oli niin surullinen, että kun se loppui niin pikkuveljen kanssa itkettiin pitkään ja vuolaasti karhusisarusten kohtaloa! Jaki ja Nuka olivat sen jälkeen pitkään meijän piirustusten aiheina. Sarjiksista mie luin Akua (toisten kotona, koska meille sitä ei tullut) ja äiti ja iskä osti joskus Nakke Nakuttajan tai Peukaloisen retket irtonumerona.

3. Lempileikkejäsi?

Ennen omakotitaloon muuttoa myö asuttiin rivitaloyhtiössä, jossa oli paljon lapsia. Muistan, että sisällä saatiin olla vain sadesäällä, joten kaikki aika vietettiin ulkona. Pihapiirisssä olikin tekemistä! Meillä oli todella paljon leikkejä, joista monet vaihtelivat vuodenaikojen mukaan, mutta ikuisia suosikkeja olivat kirkkis eli kirkonrotta ja kymmenen tikkua laudalla. Tervapataa pelattiin myös aika paljon. Parhaan kaverini Armin kanssa olimme hevoshulluja ja luimme kasapäin hevoskirjoja. Näihin kirjoihin perustui meijän mielikuvitustallileikit, joissa joka kerta uudelleen piirrettiin upeat tallit kengänkärjellä hiekkaan meijän talojen takana olleelle pellolle. Niitten piirrostallien ssiällä sitten harjattiin, suitsittiin ja ruokittiin meijän upeita heppoja ja käytiin pitkillä ratsastuslenkeillä asuinalueemme hiekkateillä. Barbeilla myö leikittiin myös Armin ja muitten pihan tyttöjen kanssa. Miulla oli aikamoinen Barbie-kokoelma ja runsaasti kaikenlaista härpäkettä niille, mutta ei mitään oikeita Barbie-juttuja esim. autoja tai hevosia.

4. Mistä urheilusta pidit/harrastit?

Olin lapsena aika anti-urheilullinen. En harrastanut mitään liikuntaa, mitä nyt tykkäsin hypätä pituutta ja ala-asteella osallistuinkin joihinkin koulujenvälisiin kisoihin menestymättä sen erikoisemmin. Luulin olevani kömpelö ja jopa lihava, vaikka olinkin vain suurikokoinen. :) Ala-asteella sain kaiken lisäksi liikunnan opettajaksi aivan kamalan tyrannin, joka vain pahensi liikuntakammoani. Kaikesta huolimatta pelasin muutaman vuoden pesäpalloa joensuulaisessa seurassa, koska kaikki muutkin kaverini pelasivat. Itse olin kyllä todella surkea ja koitin kaikin mahdollisin tavoin vältellä kesäisin pelattuja läänin seurojen välisiä pelejä...

5. Ensimmäinen musiikki-idolisi ?

Dingo ja Herrey's. Taisin olla 6-vuotias, kun kuulin kyseisistä bändeistä Armilta ja pihan muilta "isoilta tytöiltä". Siihen loppui viattomuus ja lasten levyt! (Tosin kyllä Mikko Alatalon Artturi Robotti oli pop vielä monta vuotta myöhemmin...:)) Äiti ja iskä ei tykänneet, kun ensimmäisillä säästöilläni ostin Dingon Kerjäläisten valtakunta-LP:n.

6. Parhaat synttärisi ja miksi?

En muista mitään erityisiä synttäreitä. Eiköhän ne kaikki olleet aina jännittäviä päiviä aamuherätyksineen laululla, lahjoineen ja synttärikutsuineen. :)

7. Paras joululahjasi/ muu lahja, jonka olet saanut?

Kaikki vanhempieni ostamat ratsastusvarusteet saivat aina miut ekstaasiin, sillä tiesin niiden olevan kalliita ja vanhempien taloudellisen tilanteen tiukan. Myös kirjalahjoista olin aina innoissani. Yhtenä jouluna sain myös ensimmäisen päiväkirjani ja se oli juhlaa! Siinä oli lukko ja sydänpäinen kynä, ja koska olin juuri oppinut kirjoittamaan, niin sen täyttäminenhän alkoi heti! Tunsin yhtäkkiä itseni isoksi tytöksi. :) Näin aikuisena ja varsinkin Ranskaan muuton jälkeen paras joululahja on joulunvietto Suomessa vanhempieni, pikkuveljen ja Kullan kanssa.

8. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?

Matkustaa, matkustaa ja matkustaa! Olen kyllä paljon matkustellutkin, mutta monta paikkaa on vielä listalla: Japani, USA, Libanon, Afrikka, kaikki loputkin Euroopan kääpiövaltiot, Aasia, Etelä-Amerikka...Suurin unelmani on - ihan oikeasti - asettua asumaan varsin yksinkertaisesti jonnekin kauas, pois sivistyksestä. Olen jo ajatellut Alaskaa ja Ranskan Lozèria, mutta häämatka Mauritiukselle toissatalvena mullisti elämäni ja siitä lähtien olen unelmoinut pienestä talomurjusta Mauritiuksen rannoilla...Ainut ongelma on se, että Kulta ei jaa tätä unelmaa ollenkaan. :( Joten myö joko elettäis eri maissa tai sitten myö jouduttais jossain (vanhuuden vaiheessa) eroamaan. Pitää siis vielä miettiä, mutta onhan tässä onneksi vielä aikaa...

Moni on tämän kyllä jo tehnyt, mutta haastan silti Rinan, Mintun, Marinan, Duussin, Monsterin, Bahrainin Mirkan, Pariisin Susun ja Mademoiselle Fromagen.

5 kommenttia:

 1. Oi miten ihana oli lukea tätä <3<3<3
  Vai että Alaskaan tai Mauritiuksille :)

  VastaaPoista
 2. Marina, sori miulla jäi linkitykset tekemättä. Lisään heti! :) Sen Alaskan mie oon kyllä jo hylänny, kun en mie enää kylmästä tykkää...:) Haleja!

  VastaaPoista
 3. Tätä oli tosi ihana lukea ja huomasin,että meillä on aivan valtavasti yhteistä :D Esim. tuo muutto jonnekin kauas kauniille saarelle.. elämään ihan simppeliä elämää ja pyörittämään vaikka jäätelöbaaria :)) ah, se olisi unelma!

  Iso hali!!!

  VastaaPoista
 4. Oho, kiitos haasteesta! Eka kerta kun joku haastaa mut johonkin tällaiseen! Täytyypä pohtia vähän ja vastailla sitten myös... Mullakin oli kauheesti barbeja! Ja jopa yksi ferrarikin! :D Se oli niitä aikoja juuri ennen lamaa... Terkkuja Lyonista! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitti haasteesta! Yritän palata tähän kun bloggausinto taas vähän kasvaa :)

  VastaaPoista