11.1.2010

Pilvilinnasta tiilitaloksi

Tässä lumista Provencea ihastellessa ja taivastellessa on täysin unohtunut toivottaa hyvää uutta vuotta:

Iloista, valoista ja onnellista vuotta 2010 kaikille lukijoilleni! :)

Tänään olemme menossa tapaamaan rakennusfirmamme suunnittelijaa, Mr Azania. Hän lähetti meille joulukuun aikana ensimmäiset piirrustukset, joita pitäisi nyt hieman katsoa ja tehdä muutoksia. Olen ollut täysin erään toisen suuren projektin pauloissa, joten en ole ehtinyt paljoakaan ajatella koko taloa.

Suomessa saimme jo hiukan vuolukivitakka-asiaa eteenpäin ja odotamme vielä vastauksia paikalliselta yritykseltä tiettyihin lämmitysjärjestelmää koskeviin kysymyksiin. Ihan tarkoituksella en mainitse nimiä enkä mitään muutakaan, sillä meillä on kytemässä pari juttua...Siitä sitten myöhemmin, mutta pitäkää kuitenkin peukkuja! :) Joka tapauksessa oli mielenkiintoista huomata, kuinka toivomamme takan hinta oli Suomessa jopa puolet halvempi kuin täällä. Toisaalta sen ymmärtää, kun ajattelee rahtimaksuja ym., mutta silti puolet lisää hintaa! Siinä oli useamman tonnin ero!

Suomessa päätimme myös valita tulevaan saunaamme ainalämpimän kiukaan. Esim. tällaisena talvena, jolloin ulkona tuulee, on lunta maassa ja yöllä on ollut reilusti pakkasta (viimekin yönä -8 astetta), olisi aivan ihana suihkun yhteydessä käväistä saunassa. Ja ainalämmin kiuas mahdollistaa sen. :) Helolla on yksi kiva malli, Saunatonttu, joka on Ristomatti Ratian suunnittelema.

Belgiassa sain taas muutaman (ainakin omasta mielestäni hyvän) idean taloa varten. Toinen belgialaisista "veljistäni" rakentaa jo neljättä vuotta omaa taloaan ja se alkaa vähitellen saada muodon. Talo on moderni eli ei ollenkaan meidän tyylinen, mutta olohuone-ruokailuhuoneen korkea katto ja ikkunat ovat upeat vai mitä sanotte:

1 kommentti:

  1. Oih! Nyt olen kade (taas kerran :D)! En tiennyt että teillä on talo suunnitteilla kun en ole "vähään aikaan" lueskellut blogeja aktiivisesti. Jään mielenkiinnolla lueskelemaan lisää uutisia aiheesta :) ja hmmh.. mikä toinen suuri projekti!?

    Taidankin vähän selailla viime vuoden kirjoituksiasi, heheh.

    VastaaPoista