27.10.2009

CanalSatilla suomalaisia leffoja!!!

Piti tulla äkkiä tänne kertomaan kaikille Ranskan suomalaisille, että CanalSatin leffapaketin C Ciné Famiz -kanavalla (kanavapaikka 103) esitetään tällä hetkellä suomalaisia leffoja! Olen nyt jo useana iltapäivänä kotona elbaillessa ja kanavilla surffaillessa törmännyt suomalaisiin leffoihin, jotka taitavat suurimmaksi osaksi olla joko lasten/nuorten elokuvia tai koko perheen elokuvia, mutta hyvin ne ainakin miun suomalaisen maiseman nälkääni hillitsevät. Ainut huono puoli on dubbaus eli valitettavasti leffat eivät ole alkuperäisversioita ja suomen kieltä ei pääse kuulemaan. Pari päivää sitten kanava esitti Raimo O. Niemen Suden arvoitus, eilen suomalais-ruotsalaisen Aavan meren tällä puolen ja tänään katsoin Heikki Hietaniemen omaeläkertaiseen romaaniin perustuvan Äideistä parhain.

Hyvin olen saanut Suomi-ikävän pidettyä loitolla tänä vuonna, mutta noita leffoja katsoessa tuli itku: kaikki oli tuttua ja turvallista - huonekalut, vaatteet, rakennukset, puut. Varsinkin ne puut; koivut ja männyt. Onneksi kohta pääsen Suomeen.

2 kommenttia:

  1. Kiva että olet moisesta päässyt nauttimaan!! Mitä rakennustyömaalle kuuluu?
    Saas nähdä ehditäänkö Itään teiän siellä ollessa, alkukuusta sillon pitäis vaihtaa maisemaa, joten luulen että tekemistä riittää... No mut katsellaan, toivottavasti nähdään!!
    T: Anu

    VastaaPoista
  2. Anusein - Onko uusi koti jo siis löytynyt?!? Ois ihana nähdä - koittakaa tulla Joensuuhun, pliissss!!!! Haleja <3

    VastaaPoista