28.8.2009

Hiljaa hyvä tulee

Taloprojektissa on paästy siihen vaiheeseen, jossa voi jo hiukan alkaa kuvittelemaan, miltä se oma koti voisikaan näyttää. Keskiviikkona tapasin nimittäin ensimmäistä kertaa meijän arkkitehdin. Suomesta en tiedä, mutta Ranskassa arkkitehti on pakollinen rakennettaessa vähintään 170-neliöinen talo. Meillä on lupa rakentaa vain 150-neliöinen, joten arkkitehti ei ole siis välttämätön, mutta koska emme halua avaimet käteen -periatteella rakennettua taloa, niin jonkun on pakko piirtää haluamamme koti. Jo eläkkeellä oleva arkkitehtimme, Monsieur T., on kyläläisiä ja hän on piirtänyt suurimman osan kylän taloista. Hän tekee piirrustuksia nykyisin lähinnä omaksi huvikseen eikä näin ollen laskuta kuin murto-osan siitä, mitä ihan leipätyötä tekevä arkkitehti laskuttaisi.

Keskustelimme kolmisen tuntia ja esitin kaikki tiukat vaatimukseni ja hartaimmat toiveeni. Alustavan suunnitelman saamme ensi viikolla ja sitä voimme sitten vielä muokata Kullan kanssa. Tärkeintä on tässä vaiheessa kuitenkin, että saamme piirustukset siihen malliin valmiiksi, jotta voimme hakea rakennuslupaa. Rakennusluvan myöntämiseen menee kuulemma 2 kuukautta ja se on siinä ja siinä, että ehdimme ostaa tontin ennen vuoden loppua kuten on tarkoitus. Vuoden loppu on deadline verotuksellisista syistä. Rakennuslupaa varten piirustuksissa on tärkeintä ovien ja ikkunoiden paikat ja talon sijainti tontilla, muoto ym. Kaikki muu on kuulemma mahdollista muokata vielä jälkeenpäin.

Seuraava vaihe on lainan ruinaaminen. Kahdessa pankissa ollaan jo käyty ja täytyy sanoa, että ei kovin kaksiselta näytä, mutta onneksi noita pankkeja ei tästä maasta puutu.

9 kommenttia:

 1. joten peukkua pystyyn, jotta kaikki menee halunne mukaan!
  terkkuja naapurista.

  VastaaPoista
 2. Super! Onnea matkaan pankkireissuille, ja kerrothan sitten lisää kun alkaa selviämään minkälainen siitä teijän talosta oikein tulee? :D

  VastaaPoista
 3. Onnea vain matkaan! Hienoa, etta alatte urakkaan. Varmaan onnistuu, vaikka ei siis tule olemaan 'piece of cake' mut silti upeaa ja uskon teihin taysin, etta selviatte!

  terkuin Susu

  VastaaPoista
 4. Eipä puutu pankkeja ei, tuossakin viereinen place on niillä ympäröity. Blogissani on sulle huvitusta rakennusprojektin lomaan.

  VastaaPoista
 5. Bon courage ! Oletteko rakentamassa hotellin lähelle, muualle kylään vaiko jonnekin kauemmas?

  VastaaPoista
 6. Miten projekti etenee? Olen todella otettu, etta alatte tosiaan ITSE rakentamaan OMAA taloa ja taalla ihanaisessa byrokratian kehdossa. Hienoa!

  VastaaPoista
 7. Airelle - Kiitos, onnea tarvitaan! :)

  Monsteri - Pankkireissut on kaikki olleet samanlaisia ja vähitellen jo tiedetään, mille pankille halutaan olla orjasuhteessa. ;) Kerron kyllä heti talon edistymisestä, kun tilanne alkaa selkenemään.

  Sari - Pankkeja on ehkä vähän liikaakin ja tarjoukset liian samanlaisia...On vaikea erottaa (h)jyviä akanoista.

  Fifi - Merci, ma biche! Talo tulee nykyisen takana olevalle pikkuruiselle tontille. Luulin, että olin jo puhunut siitä...?

  Susu - Projekti etenee hitaasti, grr. Eikä me sitä ite omin pikkukätösin aleta rakentaa vaan kyllä sitä ihan joku rakennusfirma saa pykätä, mutta monet sisätilojen töistä tehdään ite tai meijän iskä ja kaverit saa tehdä. :)

  VastaaPoista
 8. Oi onpa uutisia, kun pitkästä aikaa piipahdin tänne! Onnea rakennusprojektiin, olkoot "yllätykset" mahdollisimman vähäisiä :)

  VastaaPoista
 9. Tuijander - Kiitos! :) Toivottavasti yllätyksiä ei tule ihan hirveästi ja jos tulee, niin mielellään vain positiivisia!

  VastaaPoista