13.4.2009

Pääsiäismaanantai

Lundi de Pâques. Pääsiäismaanantai. Täällä kova juttu, en tiedä miksi. Kai siksi, että se on yleinen vapaapäivä. Meillekin on tulossa tänään aika paljon asiakkaita lounastamaan pääsiäismaanantain kunniaksi.

Se varsinainen pääsiäinen oli ja meni. Miulla oli postauskin valmiina, mutta se jäi julkaisematta, sillä kuvitukseksi kaavailemani rairuohokoristeinen pääsiäispöytä jäi sitten tekemättä. Rairuoho ei ehtinyt itää...Kissat tulevat olemaan tyytyväisiä keväisestä ravintolisästä.

Itse vietin eilisen päivän ensiksi kotona leipoen sämpylöitä ja sen jälkeen ajoin renkaat vinkuen naapurikylään ystävieni Monsieur et Madame C:n luo. He ovat aivan herttainen vanha pariskunta, joista on tullut minulle kuin uudet isovanhemmat. (Tosin omien isovanhempieni kanssa en koskaan siemaillut iltapäivisin pullollista samppanjaa.) Juttelimme, napostelimme pikkusuolaisia ja myös tuomiani sämpylöitä ja joimme tietenkin pullon (ja vähän toistakin) samppanjaa.

Illalla Kullan kanssa skippasimme iltaruoan (iltaruoan oletettu tekijä oli vähän liian väsynyt iltapäiväsamppanjasta) ja mussutimme pääsiäiskukon tuomia Kindereitä.

Elämä on pienistä iloista tehty!

2 kommenttia:

 1. Mmm... kuulostaa ihanalta! Ja hauskalta myos, shamppanjaa "mummin ja vaarin" kans. Minustakin olisi hienoa tuntea vanhempia rnaskalaisia tassa ihan lahella. Mun anoppi, joka asustelee siella etelassa pain, hankkii aina pullon kaksi roséeta, kun tuun. Sita me sit maistellaan mustan ja suolaisen tapernaden ja oliivicaken kyytipoikana! Mjam!

  Bon courage toihin!

  VastaaPoista
 2. Susu - Kiitos! :)

  Oon tosi onnekas löydettyäni ihanat ystävät naapurikylästä, jotka huolehtivat ja välittävät isovanhempien lailla. Ja on todella hauskaa käydä heillä iltapäiväsamppanjalla!

  Kyllä ranskalainen apéro on niin paljon parempi kuin suomalainen kymppikassi ja perseet vai mitä? ;)

  Terkkuja Paraisille!

  VastaaPoista