1.1.2009

Uusi vuosi, uudet kujeet?

Ihan ensimmäiseksi, onnellista vuotta 2009 kaikille tutuille ja tuntemattomille! :)

Palasimme tiistai-iltana kotiin. Tunnelma oli kaikin puolin masentava varsinkin, kun täällä satoi eikä sää ollut muutenkaan kovin talvinen saati jouluinen. Ihana oli nähdä meijän kisut, joista kumpikaan ei mököttänyt tällä kertaa - ilmeisesti olivat niin rakkauden ja hellyyden puutteessa, etteivät kestäneet enää. Lily ja Choko olivat laittaneet montaa paikkaa uuteen järjestykseen, joten sain heti samana iltana asetella matot uudelleen lattioille jne. sekä imuroida. Karvatuppoja ja kissan hiekkaa oli vähän joka paikassa.

Nukkuminen omassa sängyssä oli aivan ihanaa, vaikka Rantakylän Villa Hennassakin nukkuu oikein hyvin. Molemmat kissat olivat tietysti miussa kiinni kuin panikoivat haaksirikkoutuneet, mutta sehän oli vain hellyyttävää. Tosin myö päätettiin Kullan kanssa ettei enää jätetä yhtäkään noista kolmesta noin pitkäksi aikaa. Erityisesti Nessi oli kärsinyt kennelissä olosta protestoimalla viimeiset kymmenen päivää. Se oli ruvennut tekemään tarpeensa kennelin boksiin...Eilen aamulla, kun haettiin se pois, se meni aivan sekaisin onnesta ja oli kotonakin ihan ekstaasissa. Illalla myö tehtiin Kullan kanssa kuitenkin suuri virhe jättämällä Nessi kotiin koko illaksi, sillä meidät oli kutsuttu uuden vuoden illalliselle anoppilaan. Nessi oli illan aikana repinyt ja syönyt kaluamansa ulko-oven rippeitä suojaavan alumiinilevyn!!! Onneksi se ei ollut satuttanut itseään. Paukutimme taas kummatkin päätä seinään oman tyhmyytemme takia. Myö ollaan aivan liian itsekkäitä. Ensi vuodeksi on keksittävä joku toinen ratkaisu elukoitten varalle.

Ylihuomenna meijän olisi tarkoitus lähteä Alpeille. Kulta on päättänyt, että lähdetään kaikesta huolimatta vaikka se tuskin pystyy laskettelemaan jalkansa takia. Itse olen vähän kahden vaiheilla: miusta on ihan hullua lähteä tuhlaamaan rahaa, jos loppujen lopuksi joudumme kököttämään mökissä koko viikon. Ja Nessin laittaminen uudestaan kenneliin vain kolmen päivän jälkeen tuntuu niin julmalta varsinkin nyt, kun se ilmiselvästi on tuntenut itsensä hylätyksi protestoinnin perusteella. Toisaalta voisimme lähteä Alpeille ja ottaa Nessin mukaan, jolloin sekin saisi vähän vaihtelua ja näkisi kunnolla lunta jne. Mutta toisaalta, jos Kulta voiskin lasketella, ei meillä olisi siellä mitään paikkaa Nessille päivän ajaksi.

Olo on haikea ja ahdistunut. Suomessa ja Joensuussa oli niin leppoisaa ja turvallista. Vaikka olikin kiva tulla tänne Ranskaan takaisin, niin heti tuli kauhea ahdistus kaikista mahdollisista asioista. Tulevaisuudesta, rahatilanteesta, töistä, talosta, terveydestä...Oisinpa sellainen ihminen, johon mikään ei tartu, kaikki vain liukuisi pois.

11 kommenttia:

 1. Hyvaa uuden vuoden alkua ja tsemppia!

  VastaaPoista
 2. Oi!! Toivon sulle mitä parhainta juuri alkanutta vuotta, että se olisi täynnä unelmien täyttymyksiä ja toiveiden toteutumisia. Sekä mikä tärkeintä, terveyttä ja hyviä uutisia, ihan kaikissa jutuissa :) Olet mielessä!! Iso iso uuden vuoden hali ja paljon lämpöisiä terkkuja!! Tosi kiva kuulla taas teidän uutisia :))

  VastaaPoista
 3. Hyvää uutta vuotta sinullekin. En tiedä, minne olen pannut puhelinnumerosi, muuten lähettäisin suoraan kännyyn; näethän tämän kuitenkin piakkoin, ainakin toivon.
  En ole unohtanut lupausta mennä joskus kahville kanssasi, mutta näyt olevan niin vähän täällä päin maata.
  Itse jouduin yllättäen lähtemään Suomeen ja tulin vasta jouluksi takaisin rakkaaseen Provenceen. Ja täällä vaan sataa!
  Tuo koira-ongelma on arkipäivää minullekin, elukat ovat pallo jalassa, mutta niin rakkaita kuitenkin.
  Ystävällisiä terkkuja
  Airelle

  VastaaPoista
 4. Hyvää uutta vuotta 2009! :)

  VastaaPoista
 5. Hyvää uutta vuotta sinne teille kaikille! Kliseistä mutta sanonpa kuitenkin: kyllä ne asiat järjestyy!

  VastaaPoista
 6. Hei Jenni ja oikein hyvaa ja onnellista alkanutta vuotta! Toivottavasti kaikki asiat jarjestyvat parhain pain!

  VastaaPoista
 7. Uutta vuotta! Kyllä kaikki aina järjestyy, älä murehdi! Nessirassu, aika ankeaa sille jäädä taas odottamaan henkilökuntaansa, mutta joskus on oltava vaan julma ja tehtävä sitä, mitä itse haluaa. Me ei voida lähteä kuin 3 tunniksi Turkuun, on meidän saparohännät niin liikuttavia, eikä niitä voi viedä hoitoonkaan, kun "hoidossa" on Siiri, jouluaattona syntynyt.
  Oma koti on paras paikka meille itse kullekin. Sattuma: Fifin täti asuu Joe'smouthissa ja tuntee musiikinopettajan, jolla on sama sukunimi kuin sinulla. Onko sukua?
  Juteltiin joulunaikaan lumesta ja kerroin enkelistäsi, kun täällä ei mitään lunta ole.
  Sydämelliset terveiset sinne, hyvää vointia!

  VastaaPoista
 8. Onnellista, rauhallista ja turvallista uutta vuotta! Voi miten hienolta kuulostaa matka alpeille, vaikkapa sitten mökissä oleillen. Onnentyttö!

  VastaaPoista
 9. Moiskis ja ihanaa uutta vuotta Pupuce!

  Me just oltiin tuolla Combloux'ssa ja ihanaa oli! Toivottavasti raikas Alppi-ilma tuo hymyn takas huulille. Varmaan paras elaa aina paiva kerrallaan ja iloita ihan pikku-pikku jutuista. Onhan sulla kulta vierella - se on jo paljon. Kivaa matkustelua sulla on myos "missa mennaan" - widgetista paatellen - wow!

  VastaaPoista
 10. Reipasta vuoden alkua! Kotiinpaluu on aina haikeeta ja tänä vuonna yritinkin ajatella, että kun ei oltu Suomessa jouluna niin eipä ainakaan ole sitä ikävää. Ei se vaan ihan niin mene ja onhan se kiva tuntea kuitenkin kaikki elämän myrskyt. On niitä kylmäkalleja jo tässä maailmassa ihan tarpeeksi :)

  VastaaPoista
 11. Tuula - Kiitos ja hyvää alkanutta vuotta siullekin! Kyllä tää tästä suttaantuu. :)

  Karkki - Siepä sen sanoit, terveys on ehkä kaikkein tärkein. Kaikkea hyvää teillekin kolmelle! Onnea, onnellisuutta, rakkautta, terveyttä. Oot ajatuksissa siekin niin usein, vaikka en kovin usein kommentoikaan. Iso hali, ihanainen! :)

  Rina - Hyvää uutta vuotta siullekin, ystäväni! Kyllä kaikki järjestyy, tiiä, oon vain ikuinen huolhetija...Haleja!

  Sisustusunelmia - Hyvää vuotta 2009 siullekin! :)

  Töötsi - Onnellista vuotta 2009 teidänkin perheelle! :)

  Fifin maman - Onneksi meijän Nessi tykkää kennelistään, mutta oli tuo puolitoista kuukautta kyllä ihan liian pitkä aika...Ja se samansukuniminen musiikinopettaja on meitin äiti! :) Meitä ei ole Joensuussa kuin neljä tai siis nyt niitä ei oo enää kuin kolme...

  Kaikkea hyvää siullekin, varaäiti! :)

  Chi - Oot oikeassa, oon onnekas. Ihmisen pahin piirre on se, että ei näe metsää puilta ja ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella...Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle ja iso hali! :)

  Susu - Kävin kattomassa teijän Combloux'n ja Sallanchesin kuvia! Hassua, että ollaan oltu samoissa maisemissa! Tykkäsittekö?

  Tämä talvi vielä matkustellaan ja ensi vuonna toivottavasti ollaan lisäännytty...Iso hali ja hyvää alkanutta vuotta!

  Manana - Välillä rasittaa olla tunteva ja tunteikas ihminen, mutta kuten sanoit, niin mieluummin näin kuin koko ajan samalla tahdilla menevä lahna. Kaikkea hyvää siullekin ja parempaa onnea tälle vuodelle! :)

  Airelle - Tammikuussa oon aika paljon täällä eli voidaan tavata. Mie otan sinuun yhetyttä heti kunhan löydän jostain siun numeron. Se taitaa olla työkoneella...Hyvää alkanutta vuotta ja pikaisiin tapaamisiin! :)

  VastaaPoista