6.4.2010

Vyön kiristämistä

Myö Kullan kanssa inhotaan tuhlausta. Siis turhaa sellaista. Ollaan kyllä muuten erittäin hyviä pistämään rahaa menemään, mutta kaikki turha rahanmeno on meille myrkkyä.

Ranskassa on aikaisemmin pitänyt maksaa puhelinlinjasta sellaiselle surullisen kuuluisalle puljulle kuin France Télécom. Myökin ollaan tähän mennessä maksettu joka kuukausi 16 euroa puhelinlinjasta vain sen takia, että saadaan käyttää Orangen nettiboksia. Itse lankapuhelinta emme ole käyttäneet aikoihin, sillä pikkupaholaisbasenji on jo muutaman kerran syönyt lankapuhelimen johdon. Nyt emme enää löydä uutta johtoa tilalle. Jo pitkään on ärsyttänyt maksaa linjasta, josta ei meille ole kovinkaan paljon iloa. Normaalisti sellaisissa kaupungeissa ja tuppukylissä, joissa on ADSL, ei tarvitse maksaa FT:lle, sillä boksin kautta saa monta eri palvelua käyttöönsä: tv:n, internetin ja puhelut. Kaikki tämä samaan hintaan - yleensä noin 30 euroa kuussa. Meijän tuppulassa ei ole ADSL:ää ja tähän mennessä eri operaattoreiden bokseilla on saanut vain internetin käyttöönsä ja FT:n kuukausimaksut on pitänyt maksaa, sillä boksi käyttää sen puhelinlinjaa. Sekavasti selitetty, mutta blondillekaan tämä ei ole ihan selvää kauraa...

Kun Stazzy blogissaan kertoi, että boksipuheluista ei tarvitse maksaa FT:lle kuukausimaksua, oli pakko heti tarkistaa asia. Ja, effectivement, näin on närhen munat, jos tuppukylässä vain linjat on dégroupé. En tiedä, mitä se tarkoittaa, mutta jos näin ei ole niin pitää maksaa erikseen France Télécomille ja sitten boksista tai miten nyt haluaakaan nettiä käyttää. Periaate on kuitenkin tämä: toinen operaattori vuokraa FT:lta puhelinlinjan, hoitaa sen avauksen yms. asiakkaan puolesta ja asiakas maksaa vain yhden kuukausimaksun (boksi-operaattorille). Joka tapauksessa meijän tuppukylässä on dégroupage-juitsu ja nyt ollaan tilattu Alice-boksi, sillä Orange ei jostain syystä tarjoa dégroupage-palvelua. Kaiken lisäksi Alicelta lupasivat, että nettiyhteytemme paranee 2 gigaan. Se olisikin jo jotain. Kaiken kukkuraksi lankapuhelut 60 maahan ovat ilmaisia, joten voin soittaa Suomeen ainaisen katkeilevan Skypen sijasta! Helmeä.

7 kommenttia:

 1. Meillä taas maksetaan Orangen koko systeemistä (puhelin, netti ja tv) ja käytetään vain nettiä. E. ei nimittäin halunnut vaihtaa entistä FT:n lankapuhelinlinjaa uuteen nettilinjaan, koska numero olisi muuttunut, eikä Orangen myyjä muistanut kertoa, että siinä tapauksessa lankapuhelimia pitää olla kaksi: toisella otetaan vastaan puheluita vanhaan numeroon ja toisella soitetaan boksin kautta. Näin ollen emme siis voi käyttää boksin ilmaisia puheluita.

  Tv taas oli pettymys. Boksin myötä piti näkyä 98 kanavaa ja aluksi näkyikin, mutta kuukauden kuluttua boksin hankinnasta kaikista kiinnostavista kanavista olisi pitänyt alkaa maksaa lisämaksuja; ilmaiseksi näkyy vain France3:n alueellisia kanavia, uutiskanavia ja jotain algerialaisia ja tunisialaisia kanavia.

  No, netin takia me boksin otimmekin, mutta ketuttaa maksaa ihan turhasta. Varsinkin ne ilmaiset puhelut olisivat olleet kivoja, vaikka Orangella puhelut ovatkin ilmaisia vain manner-Ranskaan, ulkomaanpuheluista olisi pitänyt taas maksaa lisämaksua... Suomessa on niin helppoa, kun on pelkkä nettiboksi ja puhelin ja tv erikseen!

  VastaaPoista
 2. Hihi, sitten vain pitää Suomen päässä olla puhelun vastaanottajalla lankapuhelin... mikä ei taida enää olla itsestäänselvyys :)

  Skype toimii mulla oivasti, onneksi.

  Lankapuhelinta meilläkin käytetään vain satunnaisesti. Ei olla saatu hankittua toista puhelinta, joka laitettaisiin seinään kiinni vastaanottamaan puhelut silloinkin kun boksissa ei ole virrat päällä.
  Ja useimmiten ei ole, moinen modeemi on kun pirun energiasyöppö, ei viitsi turhaan pitää pyörimässä yötä päivää. (Käsittääkseni jatkuvasti päällä oleva boksi kuluttaa lähes puolet siitä mitä jääkaappi...
  http://www.maconsoelec.com/category/adsl/
  Ok, ei 1,50 euroa kuussa ehkä ole suuri summa, mutta kulutusta sekin.)

  ASDL-telkkaria ei saatu nykyasuntoon, Ysin asiakaspalvelijan mukaan "la ligne n'est pas éligible". Samapa tuo, talossa on kaapeliverkko, joten voidaan valita 23 kanavasta :D

  VastaaPoista
 3. Lohduttavaa huomata, etta toinenkin blodi ei aina tajua naita degroupage-juttuja.

  VastaaPoista
 4. joo, mulla ei myöskään ole toivoa saada tv:tä, taitaa koko tämä tuppukylä olla vielä digitv-alueen ulkopuolella. hyvä joka tapauksessa että pääsitte eroon siitä puhelinlinjamaksusta, tää koko puhelin- netti- tv-avaruus on täällä Ranskassa tällä hetkellä tosi sekava ja hommat kehittyy koko ajan. tuo, että orange ei saa aikaan kilpailijoidens atavoin ilmaisia puheluita on aika älytöntä, kuten sekin, että normaalisti ilmaisista tnt-kanavista pitäisi maksaa?!

  VastaaPoista
 5. kolmas blondi ilmoittautuu, pitää varmaankin laittaa tuo toinen puolisko hoitamaan asiaa...ADSLllää ei ole meidänkään tuppukylässä ja FT kehissä ja maksetaan 16 euroo kuukaudessa, lisäksi 24 euroa orangelle nettiyhteydestä. pitänee tutkia onko meidän tuppis "degroupe" ja onko meillä muita mahdollisuuksia!

  VastaaPoista
 6. Tekisivät mokomat (ranskal. operaattorit)tutustumiskäynnin Suomeen, missä heidän systeemeilleen kyllä naurettaisiin makeasti,mutta osattaisiin neuvoa, miten homma toimii edes hiukan järkevämmin.

  VastaaPoista
 7. Airelle,
  Normaalit tnt-kanavat siis kyllä näkyvät ilmaiseksi, mutta olisimme halunneet niiden lisäksi joitain muitakin kiinnostavia kanavia kuten vaikka Jimmy, Paris 1ère, RTL9 ja mitä näitä nyt onkaan. Ne tosiaan näkyivät kuukauden verran ja katosivat sitten yhdessä yössä. TNT-kanavia varten meillä oli jo ennestään décodeur, joten sen entisen olisi hyvin voinut jättää paikalleen, koska kerran Orangen vastaavan laitteen kautta emme saaneet mitään meitä kiinnostavaa ylimääräistä katsottavaa.

  VastaaPoista