26.3.2010

Veden paikka on uima-altaassa tai pastis-lasissa

Eteläranskalainen on sitten erikoinen olento ja sade sen yksi pahimmista vihollisista. Kun sataa, alkaa eteläranskalainen heti valittaa, kuinka sää on ankea ja toivottavasti sade pian loppuu ja aurinko tulee taas esiin. Pahimmin sateesta masentuvat ovat kuin maansa myyneitä eivätkä haluaisi muuta kuin maata vällyjen alla ja hautoa mustia murheita.

Mutta auta armias, jos joku muualta tullut saati sitten ulkomaalainen uskaltaa sateesta valittaa! Silloin eteläranskalainen puolustautuu kuin pahemmastikin ärsytetty skorpioni ja alkaa paasaamaan kuivuudesta ja kuinka sadetta on odotettu jo kuukausia! Viini ja aprikoosipuut uhkaavat kuivua niille sijoilleen, jos ei taivaat aukene useammin.

Eteläranskalaistunut ulkosuomalainenkin tunnustaa käyttäytyvänsä yhtä erikoisesti.

6 kommenttia:

 1. Hmm. Alkoipa tehdä mieli aurinkoista kesäpäivää, meren tahi uima-altaan nurkalla, pastis-lasin kanssa.

  VastaaPoista
 2. LOL! :D Juuri näinhän se menee. Sitä paitsi talvella valitetaan kylmästä, kesällä kuumasta ja keväällä ja syksyllä sateesta; koskahan täällä olisi ns. kaikkia tyydyttävä sää?

  Tänään satoi vaihteeksi kuin Esterin pyrstöstä juuri, kun olin tullut bussilla keskustaan. Kaikki muut kävelijät menivät sateenvarjojensa kanssa suojaan kauppojen katosten alle, mutta minä yksin painoin suomalaisella sisulla pää pystyssä eteenpäin varjoni kanssa. Eihän tässä sokerista olla, suomalainen on kokenut pahempaakin kuin yhden vesisateen! Tosin perille päästessäni farkut olivat märät reisiin asti, eli kohtuullisen paljon sitä vettä lopulta tuli.

  VastaaPoista
 3. meillä päin tuli eilen rakeita. oli oikein kunnon myrsky ja ukkostus. juuri kun piti ruveta valmiita taimia istuttamaan pellolle. mutta maajussithan ei ole koskaan tyytyväisiä säähän, milloin tulee liikaa vettä, milloin ei juuri silloin kun pitäisi.
  tämän talven jälkeen pitäisi ainakin etelä-ranskalaiset vesivarannot olla täynnä!

  VastaaPoista
 4. Stazzy - Saisi jo se kesä tulla! Täällä ainakin talvi tuntuu venyvän liian pitkäksi.

  Fifi - Ranskalainen on tunnettu valittaja. :)

  Airelle - Todellakin luulisi, että tän kesän aikana ei kärsitä kuivuudesta. Hyvä niin.

  VastaaPoista
 5. :D

  Mutta mikä on pastis-lasi? :o

  VastaaPoista
 6. Tarja - Pastis on ranskalaista anisviinaa.

  VastaaPoista