tag:blogger.com,1999:blog-4418867331336047516.post8977174468790170439..comments2015-01-28T09:30:30.069+01:00Comments on Provencen auringon alla: Mme EkoPupucehttp://www.blogger.com/profile/16344670686432580742noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-4418867331336047516.post-60246606454174924602011-06-03T19:30:22.201+02:002011-06-03T19:30:22.201+02:00Hei!
Tuosta veden pehmentämisestä kun oli puhe, ni...Hei!<br />Tuosta veden pehmentämisestä kun oli puhe, niin olen sen verran taloudellinen ja tarkka, että teen huuhteluaineen itse. Sen saa helposti tehtyä sitruunahaposta. Teen liuoksen, joka on riittoisaa: 5 ml sitruunahappoa (siis ihan apteekista saatavaa jauhetta) litraan vettä, sekoita hyvin ja annostus on 15 ml/koneellinen. Meillä siis 7 kg:n kone. Ei haise miltään, eli ne, jotka ei pidä etikan hajusta, kokeilkaa tätä. Raikasta ja pehmeää pyykkiä tulee, ph sama kuin etikalla. Ja tuosta riittää ja siitä jauhepussista tulee monta pullollista, taisin pikaisesti laskea, että ainakin 10. Eli säästää hirmuisesti verrattuna huuhteluaineeseen, tai jopa etikkaan. Kokeilkaahan!<br />Pysyy muuten samalla kone raikkaana ja puhtaana, ei tarvitse niin usein putsata. Kokeilkaa eri annostuksia, täällä on pehmeä vesi, mutta varmaan tuplaten, jos on kovaa vettä. Ainakaan kalkkia ei kerry koneeseen. Ja poistaahan tuo hapan sitä ylimääräistä pesuainettakin, eli huuhtelu on tehokkaampaa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4418867331336047516.post-32818626716033009122011-05-07T20:15:39.360+02:002011-05-07T20:15:39.360+02:00eko kun eko, toiselle -nominen ja toiselle -logine...eko kun eko, toiselle -nominen ja toiselle -loginen :)ihanitse/Johannahttps://www.blogger.com/profile/10019775444729227719noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4418867331336047516.post-86529857608689096962011-04-26T21:21:06.139+02:002011-04-26T21:21:06.139+02:00Hei! Kiitos hyvästä pesuainevinkistä. Olen etsinyt...Hei! Kiitos hyvästä pesuainevinkistä. Olen etsinyt ohjetta, jolla tehdä itse. Osaisitko sanoa, tai joku, että mitenkä tuo annostus täällä Suomessa? Ei taida olla ihan sama kuin sielläpäin. Maksaa nuo tarvikkeet hieman enemmän, mutta säästöä tulee silti.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4418867331336047516.post-60363292516803810932011-01-08T09:53:13.498+01:002011-01-08T09:53:13.498+01:00Täältähän löytyi oikein ohje tuolle pyykinpesuaine...Täältähän löytyi oikein ohje tuolle pyykinpesuaineelle. Olen tolla samalla ohjeella tehnyt jo muutamia 5 litran satseja. joskus ohjeen löysin jonkun muun blogista kommenteista. Tätä meillä käytetään kaikessa muussa paitsi vaippapyykissä.Pirrenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4418867331336047516.post-80341671521461653002010-11-16T14:15:18.547+01:002010-11-16T14:15:18.547+01:00Hei vaan ja kiitos kommenteista ja vinkeistä! En o...Hei vaan ja kiitos kommenteista ja vinkeistä! En ole jaksanut vastata teille aikaisemmin ja pahoittelen sitä.<br /><br />Ciacy - Jogurtti on valmis samantien tai siis sen jälkeen, kun se on juoksettunut yön yli. Suosittelen kuitenkin, että laitat sen ekana kylmään ja sitten vasta syöt. Kiva, jos tästä postauksesta on siulle iloa! En mie enää roskienlajittelusta jaksa jauhaa - sehä on jo ihan itsestäänselvää. ;)<br /><br />Niina - Niin, tämä resepti on ihan samanlainen. Kaupan jogurtti on se siemen ja voi valita käyttääkö maitoa vai maitojauhetta ja vettä. :)<br /><br />Jospa - Ranskassa on saatavailla pesupähkinöitä ja blogiystäväni Stazzy on postannutkin aiheesta. Itse päädyin tekemään pesuainetta ym. reseptillä, kun sattumalta sen yhdestä telkkariohjelmasta bongasin. Tarvikkeet on suht' helppo hankkia ja ovat myös halpoja eikä jätettä tule. Ajattelinkin, että jogurtin teossa on jotain ilmanpaineeseen liittyvää "mystiikkaa", sillä välillä omista satseistani tulee kiinteämpiä tai juoksevampia vaikka aina teen samalla tavalla. Meille on tosin ihan sama. Sokerin tai makautusaineen voi todellakin jättää pois.<br /><br />Stazzy - Kidesooda tarkoittaa siis cristaux de soude'a. Etsin sen Wikipediasta mutu-tuntumalla...<br /><br />Airelle - Hyvin mahdollista, en ole ite edes etsinyt marseillensaippuahileitä. Mutta minua ei raastaminen haittaa.<br /><br />Juneglooms - Marseillen saippua on aika kansainvalisesti tunnettu saippua ja esim. Le Chat -saippua on juuri sitä itseään! Kidesooda on sananmukaisesti kidemuodossa olevaa soodaa eli ei jauhetta, niin kuin esim. ruokasooda. Mutta vilkaisepa Wikipediasta ja vaihda kieli hollanniksi(jos on), niin saat vastauksen. Mie pesen raastimen ja tehosekoittimen astianpeuskoneessa muun tiskin joukossa joten hyvin ne aineet lähtee. Sitäpaitsi kaikki on luonnonmukaista eli ei hätää - vähennä myrkkyjä kuin esim. astianpesuaineessa. :)<br /><br />Mervi - Oletko kokeillut pehmentää vettä ihan perusväkiviinaetikalla? Laita sitä suoraan pesuainesäilïöön, jolloin se samalla poistaa kalkkia koneen putkista ja rummusta. Etikka myös pehmentää pyykin ja valkaisee. <br /><br />Johanna - Voi harmi! Miekin pitkään etsin tapaa valmistaa jogurttia ilman konettaa, sillä konaita alkaa olla jo liikaa eikä tila riitä niille kaikille.Pupucehttps://www.blogger.com/profile/16344670686432580742noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4418867331336047516.post-51521021658801145182010-11-09T16:01:11.013+01:002010-11-09T16:01:11.013+01:00Ai, ai, olisin tasta ohjeesta voinut antaa vaikka ...Ai, ai, olisin tasta ohjeesta voinut antaa vaikka toisen kasivarren pari vuotta sitten! Etsin silloin epatoivoisesti maustamatonta jogurttia, joka EI olisi kiintaa - siis enemaan juoksevaa. Sitten piti ostaa jogurttikone. <br /><br />Nyt on kauppoihin tullu jos ja vaikka minkalaisia kreikkalaisia jogurtteja. Muuten nailla takalaisilla "jogurteilla" ei ole paljoa tekoa niiden kanssa, joihin Suomessa totuin.Johanna - Omamaamansikka blogihttps://www.blogger.com/profile/13140996089867348043noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4418867331336047516.post-17384577415341872292010-11-08T18:54:55.307+01:002010-11-08T18:54:55.307+01:00Hei "jospa" ja Pupuce myös, muistelen et...Hei "jospa" ja Pupuce myös, muistelen että olet itsekin testannut pesupähkinöitä. <br /><br />Minä pesen myöskin pähkinöillä, mutta en joka pesua, koska tahrat ei mielestäni lähde pesupähkinöillä (ellei sitten huomaa ja muista käsitellä jokaista tahraa eri aineella etukäteen - ei myöskään niin ekologista). Ehkä asiaan vaikuttaa keski-Euroopan kalkkinen vesi, esim Suomessa pesutulos saattaisi olla eri luokkaa. Muuten tykkään, ja pesen lähes kaiken pyykin niillä (vain valkopyykkiin käytän silloin tällöin valkaisevaa pesuainetta). <br /><br />Kommentteja odotellen<br />MerviAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4418867331336047516.post-36235038499239192662010-11-08T12:51:09.137+01:002010-11-08T12:51:09.137+01:00Ihan huippu tuo pyykinpesuaineen ohje! Linkitin tä...Ihan huippu tuo pyykinpesuaineen ohje! Linkitin tähän postaukseen Uuden Mustan ekologisia pesuaineita käsittelevästä ketjusta: http://uusimusta.squarespace.com/kesk-hyva-olo/post/1052177<br /><br />Ei ole mitään hajua mistä voisin ostaa tuota oikeaa Marseilles'n saippuaa täällä Alankomaissa, mutta ehkä Uudessa Mustassa osaavat kertoa mistä sitä saa Suomessa. Entä miten tuo kidesooda eroaa tavallisesta soodasta? Ja oletko käyttänyt aineen tekemiseen erillisiä juustoraastinta ja tehosekoitinta? Vähän arveluttais käyttää laitteita joilla ois tarkoitus laittaa myös ruokaa pesuaineen tekemiseen, mutta ehkä oon vaan paranoidinen. <br /><br />Ja please, lisää tällaisia postauksia. :)lhttps://www.blogger.com/profile/02014613302454469872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4418867331336047516.post-44895166900384074552010-11-07T17:25:07.716+01:002010-11-07T17:25:07.716+01:00kiitos ohjeista. en tiedä, ryhdynkö jogurtin tekoo...kiitos ohjeista. en tiedä, ryhdynkö jogurtin tekoon, vaikka meilläkin jugurttipurkit kasaantuvat... olen joskus nähnyt marseillensaippuaa valmiina hileenä pussissa, mutta missä?Airellehttps://www.blogger.com/profile/09677284967199145633noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4418867331336047516.post-10450892878033814152010-11-07T16:32:42.119+01:002010-11-07T16:32:42.119+01:00Tuo pyykinpesuaineen ohje on kiintoisa. Oletan kid...Tuo pyykinpesuaineen ohje on kiintoisa. Oletan kidesoodan olevan siis sama asia kuin cristaux de soude?Stazzyhttps://www.blogger.com/profile/12851226837972142171noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4418867331336047516.post-86713519563562549202010-11-07T15:17:46.533+01:002010-11-07T15:17:46.533+01:00Onkos Ranskassa kuultu pesupähkinöistä? Olen pessy...Onkos Ranskassa kuultu pesupähkinöistä? Olen pessyt jo kolme-neljä viimeistä vuotta kaiken pyykin niillä ja hyvin toimii! Varsinkin vaippapyykissä ne ovat korvaamattomia, koska vaipan kuoria ei saisi tavallisilla pesuaineilla pestä (pilaa kostetussuojan kankaista), mutta itse pesen niillä kaiken.<br /><br />Jugurttia meillä tehdään ilman mitään sokeria tai makeutusaineita itse näin:<br /><br />Otetaan 1-2 ruokalusikallista Bulgarian jugurttia, laitetaan se kulhon pohjalle. Kuumennetaan litra täysmaitoa (maidon pitäisi bulgarialaisen kälyni mukaan olla rasvaprosentiltaan samaa kuin jugurtti eli noin 3%... itse olen kyllä tehnyt jugurttia myös sinisestä luomumaidosta) kiehumispisteeseen (sekoita välillä!) ja siirretään jäähtymään, kunnes se on noin 40-asteista (tähän menee 20 min-puoli tuntia: kälyni alkuperäinen ohje on, että maitoa jäähdytetään, kunnes siihen voi kastaa sormensa ja pitää siellä laskien samalla rauhallisesti 21:een :). Sitten maito sekoitetaan jugurttiin vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen ja siirretään kannellisiin astioihin, esim lasisiin jugurttipurkkeihin. Purkit jätetään yön yli lämpimään, vedottomaan paikkaan ja peitetään villaisella pannumyssyllä tms. Aamulla jugurtti on valmista ja sen voi siirtää kylmään. Tämä on toistaiseksi onnistunut minulla aina, vaikka käly kovasti varoitteli esimerkiksi matalapaineen ym vaikuttavan jugurtin käymiseen. Seuraavan jugurttisatsin voi tehdä pari-kolme kertaa edellisen jugurtin jämistä, sitten bakteerikanta kannattaa uusia.jospahttps://www.blogger.com/profile/06377861630011160165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4418867331336047516.post-74767618267012223312010-11-07T13:25:31.218+01:002010-11-07T13:25:31.218+01:00Tein joskus itse jugurttia. Siinä ohjeessa laitett...Tein joskus itse jugurttia. Siinä ohjeessa laitettiin lämmin maito (ja maitojauhetta lisäksi), sekä jugurttia "siemeneksi". Koko komeus hapatettiin termoskannussa. Siitä syntyi ihan perus luonnonjugurttia, jota sitten maustettiin maun mukaan.Niinahttps://www.blogger.com/profile/01247036712132149085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4418867331336047516.post-34356939151778768182010-11-07T12:50:27.535+01:002010-11-07T12:50:27.535+01:00Hei tàà oli aivan huippupostaus! Odotin postausta ...Hei tàà oli aivan huippupostaus! Odotin postausta jostakin roskienlajittelusta tai muusta. Sen sijaan sainkin ihanan jogurtinvalmistusohjeen. Ehdottomasti menee kokeiluun. Yksi kyssà tuohon reseptiin silti on. Onko se valmis heti sekoitukset tehtyàni vai pitààkò seoksen antaa olla vaikka yòn yli jààkaapissa? Annan sitten kuulua kuinka onnistui :DCiacyhttps://www.blogger.com/profile/12948163301116942963noreply@blogger.com